EL CAGANER DE LA MORENETA


La Moreneta, Pau Casals i el president Tarradellas, entre els nous caganers d'aquest Nadal.

El passat dia 15 vaig publicar aquesta noticia a Collonades. Des del primer moment vaig pensar que aquesta moreneta caganer portaria cua, i no ho dic amb segones pel que penja de les seves nobles parts posteriors. Per una banda, tot i no ser creient, crec que s'hauria de ser respectuós amb els simbols, i que més simbol que la Moreneta. Possiblement el caganer hauria de ser el de sempre, com a simbol escatològic i irreverent, conceptes ambdòs molt nostrats, però tambè és cert que és la nostra manera de ser i tampoc em sembla tan malament el caganer de la Mare de Déu de Montserrat; som escatològics i irreverents de mena amb les icones cristianes, el caganer tradicional n'ès un clar exemple. Dit això, a veure qui té nassos de fer un Alà o un  Mahoma caganer i sortir-ne indem-ne. Ja sé que és una postura molt gallega la meva, però la contradicció forma part del meu paisatge. Igual que no m'acaba de fer el pes el caganer de la Moreneta, el mateix podria dir del del Papa Francesc o l'Expresident Tarradellas. O tots moros, o tots cristians. 


"La Moreneta, Pau Casals, la Peppa Pig, el Neymar i el president Tarradellas ja tenen caganer. La família Alós-Pla de Torroella de Montgrí (el Baix Empordà) ha continuat apostant per símbols catalans i catalanistes per als nous caganers d'aquest Nadal, acompanyant al caganer independentista amb estelada que ja van crear l'any passat. Per a aquestes festes, l'empresa caganer.com ha tret més de quaranta noves creacions al mercat, entre les quals hi ha els nous fitxatges del Barça Tata Martino i Neymar, o els campions del món Marc Màrquez i Kilian Jornet.

L'empresa ha fet una clara aposta per internacionalitzar el producte i fer arribar els tradicionals caganers dels pessebres catalans arreu del món. De moment, ja tenen distribuïdors tant a Suïssa com al Japó. 
Comparteix:  

Comentaris

 1. No me parece mal, incluso atractivo...una imagen de la virgen de la Moreneta en casa ¡¡¡
  ¿ porqué no ?
  Al que no le guste que no la compre...pero que no se oponga. No hace mal a nadie, y sin embargo, si la pones, los niños te preguntarán ¿ qué es esto ?...y ya se sabe, las fiestas, estas, son para los niños...les podremos hablar de la virgen de la Moreneta sin necesidad de entra en dogmas de fe.
  Todo un triunfo.
  la compraré...

  ResponElimina
 2. qui no té res a fer, fa caganers... (esclar que si dóna peles...)

  ResponElimina
 3. Ara ara, Les putes peles. I la mala educació. Això de la Moreneta i a sobre internacionalitzar-ho em fa vergonya, com a cataalà. I vergonya aliena.
  No fa gracia ni als als ateus

  ResponElimina
 4. Montse, és un negoci i n'han fet de moltes menes, ara la Moreneta, no sé, no sé. S'ho podien haver estalviat.

  ResponElimina
 5. Criteri, la està per damunt dels cristians i els ateus, és un símbol del País. Com tampoc m'agrada el del Papa Francesc, Tarradellas o Pau Casals.
  Sin són tant catxondos que en facin d'Alà o Mahoma.

  ResponElimina
 6. Volia dir 'la Moreneta' Criteri.

  La Moreneta està per damunt....

  ResponElimina
 7. A mi em fa més vergonya que ens vulguin vendre els personatges del Barça com a símbols de Catalunya que la moreneta. Almenys aquí s'han arriscat.

  ResponElimina
 8. Loreto, són conceptes diferents, un caganer de Messi pot tenir la seva gracia, pero el de la , que vols que et digui....

  ResponElimina
 9. no puede ser Temu, tiene la cabeza demasiado grande y además está giñao.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada