Després d'una setmana de vaga dels serveis de neteja, els munts de deixalles transformen els carrers del centre de Madrid en una galleda d'escombraries gegant, sense que s'entrevegi solució al conflicte". És el text que acompanya un vídeo que el diari francès Le Monde publica avui a la seva edició web, al costat d'una informació titulada "Madrid s'enfonsa sota les escombraries". Si ahir era el diari alemany Frankfurter Allgemeine, a través d'un dur article, el que es feia ressò de la vaga de neteja a la capital, avui altres mitjans s'han abocat al conflicte. És el cas de The Wall Street Journal en la seva edició per a Amèrica Llatina, que veu a Madrid "inundat d'escombraries", o Financial Times, que pren la vaga de neteja per fer un recorregut pels últims revessos soferts per la capital i porta a seu titular les paraules "caos pudent". 
I en fa ja nou dies que dura la vaga de recollida a la capital del Regne, i, avui, l'alcaldessa Ana Botella (per dir-ne alguna cosa) ha fet una conferència de premsa, per dir quatre obvietats de manual i acabar donant la culpa als treballadors i als sindicats. Fa no massa, es vantava que Madrid era una ciutat molt neta on és recollia la brossa cada dia, no com a Londres què, segons ella (desinformada habitual), és recollia un cop a la setmana, lo qual no és cert.


És la tàctica del Pp, negar la major,la menor i la derivada, i sense enrojolir intentar vendre la seva versió dels fets, sigui ara, la no recollida d'escombraries, o qual l'accident (per a ells incident) del Prestige, incident, o accident del qual se n'han escapolit avui arran de la sentència de l'audiència Provincial de A Coruña, que considera que no hi va haver imprudència, ni actuació dolosa, ni per part de Mangouras ni de l'exdirector general de Marina Mercant José Luis López-Sors. Tots dos són innocents d'un delicte contra el medi ambient i danys a espais naturals protegits, igual que el cap de màquines del petrolier, Nikolaos Argyropoulos. Obivàment, l'Estat Espanyol que n'era art i part, també ha estat absolt, tot plegat, per 'cuatro hilillos de plastilina de res', és el més normal. Ja ho diu la Cristina:

Segons la Constitució,
Espanya és una nació.
Segons la meva tieta,
Espanya és una merdeta,
I a Madrid i a Corunya
fa molta pudor.

*