El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut replicar les paraules del cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, després que hagi advertit a Escòcia i Catalunya que la independència els deixaria fora de la UE. Mas ha "celebrat" que Rajoy hagi parlat en aquest termes perquè, segons ell, implica "admetre la possibilitat que Catalunya es pugui convertir en un estat". El president català, que ha reconegut que la seva interpretació por "sorprendre", ha emplaçat l'Estat espanyol a seure d'immediat a negociar "data, pregunta i procediment" per a la consulta, i ha advertit a Rajoy que els catalans "cada vegada són més insensibles" a "les seves amenaces".

La veritat és que el dia de la marmota de la consulta, o l'hàmster dins la gàbia donant voltes amb la roda que diu en Basté, ja cansa, que esgota vaja!, més encara si com tot sembla, la consulta no és celebrarà i els dos Governs estan negociant en secret alguna mena de tripijoc que satisfaci a les dues parts. A Rajoy no li convé la Consulta i a Mas no l'interessa, però a Rajoy tampoc li convenen unes eleccions plebiscitàries el 2015. Tot plegat acabarà en un no res o poca cosa que no satisfarà a ningú, i sinó al temps.

Mentrestant, la fila del President Mas a la foto, encara que sigui una qüestió protocol·lària per quedar bé amb els amfitrions, que voleu que us digui, però segur que serà motiu de riota pels qui ja us podeu imaginar. Al cap i a la fi, quan venen mandataris a casa nostra, no se'ls hi fa posar pas una barretina, espardenyes de set betes ni beure en porró.