El parlament balear va aprovar ahir dimarts que "els Països Catalans no existeixen i que les Illes Balears no formen part de cap país català". Ho ha fet amb l'únic vot favorable del PP, que és qui ha plantejat la iniciativa, amb l'abstenció del diputat no adscrit Antoni Pastor (Pi), que ha donat suport a quatre punts de la proposta que no eren polèmics, i amb el rebuig dels dos grups de l'oposició, PSIB i MÉS. La portaveu del PP, Mabel Cabrer, ha defensat la iniciativa dels populars a còpia d'atiar l'anticatalanisme i de negar cap relació amb el Principat més enllà de compartir llengua. "Balears té una llengua compartida i res més". La popular ha acusat als diputats de la coalició MÉS de sentir-se "com una colònia de Catalunya, amb complex d'inferioritat" i als socialistes els ha dit "pancatalanistes". "Tan agenollats estan davant dels catalans que no poden votar a favor de Balears?", els ha demanat, i ha rebutjat insistentment el terme "Països Catalans" perquè, segons ella, és una "entelèquia" que amaga un missatge "polític" a favor de la independència.

No sé els del Govern Balear com ho veuen, però sembla evident que no es pot formar part de quelcom (Paisos Catalans) que segons dictaminen ells no existeix. No se si se n'han adonat els del Pp de 'las Islas Baleares' d'aquesta incongruència, jo diria que no, possiblement perquè la seva capacitat d'enteniment no arriba fins al punt d'entendre un concepte tan sofisticat. Matitzat aquest punt, sobretot que ningú li ho faci saber a Joan Fuster. Li donarien un disgust etern. 
Ah! i no es tracte de pancatalanisme sinó de balear-cretinisme, que d'això en van sobrats. Macasum seus putes sagrades de Manacor, que mai he sabut trobar d'on vé, però ho deien  a Palma quan vaig fer-hi la mili, 'useáse el servisio melitar'.

afegitó: he intentat que soft català em traduïs aquest text al Balear però no me n'he sortit, i el coneixement escrit del balear està molt rovellat com per intentar fer-ho tot sól. Potser el corrector de soft català ha deixat de funcionar en po pertànyer les illes Balears als Paisos catalans.