ALÍCIA I LA VERITAT


La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camarga, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit organitzarà un fòrum, que es podria celebrar al gener o el febrer, per explicar "la veritat de la història d'Espanya i de Catalunya" davant el simposi "de l'odi i de la divisió "impulsat per la Generalitat amb el títol 'Espanya contra Catalunya'. Així ho ha assegurat la líder dels populars catalans en roda de premsa al Senat, en què també ha anunciat que el PP vol comptar amb el suport del PSC i Ciutadans en la posada en marxa d'aquest fòrum.

"El Partit Popular de Catalunya està preparant un fòrum de la veritat, del rigor històric i de la convivència en el qual volem col·laborar amb el PSOE i també amb Albert Rivera, i que es faci de manera conjunta, un fòrum en què puguem convocar els millors hispanistes i en el qual, amb rigor, es fomenti la idea que Espanya és una realitat plural de la qual Catalunya sempre ha format part", ha explicat.

Ja sé que PP i la veritat sobre Catalunya sona a oxímoron, és més, personalment em molesta el menyspreu i criminalització contra el simposi demonitzat abans de fer-se. Llevat de Sobrequès que vindria a ser un hoolligan tranuitat, la resta de ponents són historiadors o academics seriosos i amb un discurs coherent, raonat i prou contrastat sobre el maltractament de l'Estat Espanyol (que no Espanya) vers Catalunya.

El que menys molesta són les paraules d'un subproducte rapinyaire com Rosa Díez, la nova Joana d'ARC a la defensa d'Espanya, o les diatribes de la xusma periodística madrilenya, els autèntics generador d'odis i intolerància, però Alícia Sanchez-Camarga o Rivera que són d'aquí saben la veritat o l'haurien de saber, i no precisament la que volen imposar, parlant curiosament de 'rigor històric', quan més aviat el seu rigor és histèric.

No es por prohibir el Simposi 'Espanya contra Catalunya'. No el pot prohibir ningú, perquè no és por prohibir l'evidència ni un acte formats per acadèmics seriosos abans que es produeixi. Potser s'hauría de prohibir que Alicia Sanchez-Camarga segueixi en la política activa, per haver mentit sobre l'afer del restaurant, i haver-nos fet perdre molt de temps; ara m'ofenc i vull arribar fins al final, ara cobro i retiro la denuncia, i ara em conformo amb el que diu la justícia.  Vergonyós i menyspreable.

Parla de la veritat Alícia, i aquesta paraula sona obscena a la seva boca.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Ufff,,,mas leña...mas maderaaa...
  Estic fart...

  ResponElimina
 2. com deia Estanislau Figueras, n'estic fins als collons de tots nosaltres.

  ResponElimina
 3. Aquesta dona, digui el que digui, no em fa fred ni calor.

  ResponElimina
 4. Francesc, a mi no m'agrada que perdem la memòria. És veritat que segurament no és molt correcte el títol, però la resta perquè no? Si ens hem passat la vida d'una dictadura a l'altra com si fos el joc de l'oca. I aquí sí que no hi ha gat amagat. Dic això de la memòria perquè encara recordo que es va voler posar, o al final va quedar com si fossin les Taules de la Llei en el Diccionari Espanyol que per a la Real Acadèmia Espanyola (RAE), el franquisme és un "moviment polític i social de tendència totalitària, iniciat a Espanya durant la Guerra Civil de 1936-1939, entorn del general Franco i que va derivar en un règim dictatorial desenvolupat durant els anys que va ocupar la direcció de l'Estat ". Entre tot això figurava el senyor Vargas Llosa, que qualsevol dia caldrà dir alguna cosa d'ell.

  ResponElimina
 5. A mi lo que más me gusta de este simposio es el director Jaume Sobrequès que fue nombrado durante el franquismo conservador del Instituto Municipal de Historia de Barcelona. Estoy seguro que desde 1969, hasta ahora, la historia de estos tres siglos habrá cambiado considerablemente.
  Parece ser que a este señor lo que le gusta es "colaborar" con el régimen que manda. Es curioso, seguramente sera "un luchador incorruptible contra Franco". Ya que no dudo en ir con Entesa dels Catalans,luego con CIU. Todo un fenómeno de la integridad y el rigor histórico...
  Arriba Cataluña y despojemonos de la opresion fascista con la que colaboramos, digo combatimos, que ya esta bien de tanta represion y exilio...

  A dalt Catalunya i Despullem de l'opressió feixista amb la qual col laborem, dic combatem, que ja està bé de tanta repressió i exili ...

  Otro bicho más del sistema. Por cierto ¿sabes que los de CIU, PNV y PP? se han puesto de acuerdo en lo de la Ley de Seguridad Ciudadana?
  Por la cagada se conoce al pájaro...

  ResponElimina
 6. Temujin "Llevat de Sobrequès que vindria a ser un hoolligan tranuitat", eso es lo que digo de Sobrequès que és muy exaltado, el resto de ponentes son serios y de solvencia reconocida, mas próximos als PSc y en el caso de Fontana al marxismo que al entorno independentista. El error (también lo digo) está en el título, sobra el 'CONTRA'. En cuanto a Rosa Diez se ha pasado otra vez con lo de acusar de nazis, quizás porqué quien se está comportando políticamente como el partido nacional socialista en 1930 sin necesidad de las armas puesto que tiene mayoría absoluta es el Gobierno (que no España) del Pp, con su recentralización de poderes.
  No sé, veremos en que acaba el simposio.

  ResponElimina
 7. hi estic d'acord Josep, l'error rau en el títol, el CONTRA, la resta em sembla bé i com deia a Temujin i a l'escrit la gent que parlarà, per a mi és solvent i acreditada.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada