EL DISCURS DEL REI


Estava ahir a la nit contestant un comentari a Temujin, quan de sobte a la tele m'envaeix impunement la cara abotargada del Bourbon (que aquest és el seu cognom real) vomitant el discurs anual en el que suposo va dir les mateixes vaguetats de cada any, llegides al telepronter, que ell és incapaç d'escriure un discurs de més de 30 segons. El discurs ja sabem que és gravat, segurament deuen tardar tres o quatre dies fins que l'enze és capaç de llegir-lo seguit sense equivocar-se massa amb la seva veu vacil·lant. El Bourbon, ahir a la nit a la Sarsuela tenia a sopar al gendre Iñaki i la filla, o sia de xoriço a xoriço i tiro perqué em toca, i ningú en fa escarafalls ni s'esquinça cap vestidura.
Tampoc entenc que aquest matí alguns diaris intentessin treure'n el suc i el bruc al discurs buit i monotònament uniforme del Bourbon, quan és un discurs (que ni TV3 ni ETB varen emetre) que no mereix cap comentari, i si en canvi la presencia del gendre xoriço al sopar de la Sarsuela. I és que tot això de la Monarquia és com una opereta o potser una ópera bufa. Una bestiesa que ens costa 8 mil milions d'euros directes més tots els costos indirectes l'any - poca broma -. Només la seguretat a Suïssa de la Infanta costa 480.000 euros anuals, que no si és per vigilar-la a ella o al seu marit que no faci cap estrall més al país de les vaques de color lila i el formatge.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Demasie lo de la Cristinita ¡¡ demasié ¡¡¡

  ResponElimina
 2. Amb l'Estat espanyol no hi ha res a fer. La diversitat per ells no forma part de l'Espanya autèntica, espanyolíssima, castella, centralista i amiga de l'eliminació de llengües germanes com el català. Només cal veure què fan amb el nostre català, dividint-lo en diferents llengues i noms i menyspreant-lo sempre que poden. Són ignorants, pseudoeuropeus, i imperialistes.

  ResponElimina
 3. Francesc. Això és fer trampa, perquè amb la Constitució actual sempre guanyen els mateixos. No hi ha manera de canviar res de res de l'òptica catalana. Vaja, el que ja sabíem, el rei preservant el poder per als seus amics castellans.
  Bon Nadal.

  ResponElimina
 4. Josep, com diria el meu avi 'justa la fusta' així és, no hi ha res a fer amb aquesta gent i en gran part és un problema d'ignorància amb bastant mala bava també.

  salut

  ResponElimina
 5. Buf, entremig de tants post nadalencs, ens fas tocar de peus a terra i de quina manera... Vinga, malgrat tot, bones festes, Francesc

  ResponElimina
 6. Yo voy a ver si pillo poder, como soy castellano y de pura cepa (que conste). Yo solo lo oi un año, antes porque estaba fomentado el empleo en hostelería ( bebiendo cava por los bares) y ahora porque tengo cenas familiares no lo oigo. Dios (el día de Nochebuena),patria y rey, ha vuelto el carlismo, aunque ahora también va por zonas.
  Por cierto, regalo cuñado imbecil con dinero y del PP, gratis total, y como oferta te llevas a la cuñada, APROVECHA EL OFERTON DE NAVIDAD.
  Un saludo Francesc

  ResponElimina
 7. es que no lo hemos entendido, el rey hizo la labor cristiana de poner un pobre en la mesa y como el urdangariiiiiin está de pobre que no puede ni pagar la hipoteca le invitó a cenar para que no pasara hambre.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada