Que consti que lo de la Consti, no m'acaba de fer el pes. Em vinc a referir a la festa del dia 6 i la del dia 8 del mes de Desembre de cada 
any, ben diferents però igual de feixugues, llevat dels qui facin pont quan cauen com cauen, que prou contents deuen estar. I en vull parlar en el sentit que el dia mateix 6 de desembre, el dia en que defentsant-la és manifesten els qui no la varen votar atès el seu partit putatiu AP no hi creia i no la va votar, i els altres (l'engendre inane) perquè afortunadament en aquells temps encara no existia, gairebé el noi en pilotes encara duia incorportatel xumet.

El dia 6 de desembre de cada any es celebra el dia de la Constitució Espanyola i el 8 la puríssima concepció de Maria. A la primera d’aquestes “celebracions” no compartida per a molts atès que no cobreix les expectatives esperades, en el meu cas ni fu ni fa, a aquesta Constitució se li retreu que va estar creada a la baixa, amb por i sota el soroll de sabres. Entenc que no en podem esperar res més i prou que hi ha, puig un país que deixa morir al seu dictador després de quaranta anys, i al llit, que vol? que més pot pretendre o esperar?, tenim doncs la 'intocable'la Constitució que ens mereixem i gràcies, que encara dona per apujar i abaixar banderes de tan en quant, i que la defensin aferrissadament precisament els qui no la vàren votar. Ben bé que ens semblava a finals dels 70’s. La prova de la ineptitud de la mateixa la tenim en el propi dia de la celebració, mira que hi ha diputats i diputades al Parlament i a cap se li va ocórrer que si es feia festa el 6, el 8 també ho era, i tindríem en més d'un any la setmana de les dames: Treballar, festa, treballar, festa, etc. Diuen que ara el Pp vol treure la cel·lebració de la Purísima (ja es veurà). 


Quan a la “celebració” de la Puríssima Concepció de Maria, a banda que el títol en si ja em sona a cursi, sembla mentida que tota aquesta historia que fa ja més de dos mil anys que dura, plena de mentides, de alguna veritat, fantasiosa, inversemblant, patètica o ridícula segons el moment, que ha costat milions de morts al llarg de la seva història, encara continuï, i aquesta patuleia de sapastres de Roma tingui encara tant de poder polític i econòmic. És l’altre dictador que no hem sabut eradicar i aquest ni tan sols se’ns morirà de vell i al llit com en Franco, aquest com a molt i si hi ha sort es pot acabar morint per manifesta manca de personal qualificat, tot i que ara n'estan important d’Amèrica del sud, Filipines o Àfrica, tot i que és cert que tenen molta competència d'altres sectes. Curiós ells tan sectaris que ara acceptin gent de tot el món per difondre el seu missatge, millor dit, per mantenir el negoci. El missatge de Jesús fa ja molts anys que l'han oblidat, almenys de practicar-lo.

I aquestes son les dues festes més feixugues d'aquest mes de desembre que només agraden als hotelers, als que fan el pont i algú més, perquè tot i la crisi segur que s’omplirà gairebé tot - la cua que hi havia aquest migdia a l'AP-7 així ho certifica -. 


Les que venen a continuació: Nadal, Sant Esteve i fi d'any són molt feixugues tambè, un mal irremeiable que hem de suportar cada any.