Fa uns anys, vaig tenir contacte professional amb un auditor d'una Empresa de les més conegudes, físicament i de pensament també, era clavat a Angel Acebes. D'aquest home vaig aprendre dues coses, una, que és molt fàcil ensarronar a un auditor, lo qual em fa dubtar sistemàticament de la veracitat i eficàcia de les auditories, siguin de l'empresa que siguin; i dues, que l'auditor que s'assemblava a Acebes era com aquest, profundament ignorant i amb un retard d'almenys 80 o més anys en el seu pensament polític.
Aquest és un dels greus problemes dels polítics madrilenys i no tan sols del Pp, són molt antics en el seu pensament, l'endarreriment que arrosseguen és de gairebé cent anys, i el que és més preocupant, és que, obstinadament incapaços d'evolucionar, no és mouran ja mai més d'aquí. De la mateixa manera que en una estada a Madrid amb Nuri, en preguntar-li que li semblava la ciutat, amb va dir que era o la veia: rancia, aquests polítics engominats i vestits a la demodé són rancis també.
Espanya té un problema, i és que està fora de lloc i temps, i el que és més preocupant és que ni ho sap ni és capaç d'adonar-se'n. I en dir Espanya, em refereixo als polítics de Madrid, o que estan a Madrid, els de la llotja del Bernabeu, vaja, polítics.... i empresaris. I el problema és que en el cas de Catalunya, no han entès res, ni ho entendran; només són capaços d'explicar la història com uns idiotes plens d'ira i de fúria, sense ni de lluny, tenir l'entitat del personatge Shakespearià.