De tots són prou coneguts els projectes fallits construits en els últims anys, com AVE's buits, aeroports sense avions, radials on no hi passa ningú. i altres malbarataments públics a l'ùs, dels qui no n'ha respós ningú, però que han costat una millonada a l'erari. Entenc que la gent al poder i amb diners que no són seus n'hi n'han de respondre vulgui deixar empremta del seu pas temporal per aquest poder, vegis sinó l'estatua de Fabra a l'entrada de l'aeroport de Castelló. Però se'ls hi hauria d'exigir que posats a fer, fessin construccions aparatoses amb un cert gust i sobre tot útils, que no és el cas de tots els disbarats que es varen fer abans de que comences la crisi, el els anys 20 de la economia espanyola, on nomès hi faltava el charleston.

Quatre joves malaguenys, varen encetar fa uns mesos una pàgina web "despilfarropublico.com" on pretenien denunciar aquests malbarataments. En poc més de dos mesos, han acumulat tot tipus de denúncies. "A mi la que més gràcia em va fer, tot i que és per plorar, com la majoria, va ser la biblioteca sense llibres de Vila-real. Una biblioteca que va costar quatre milions d'euros i fins i tot el projecte el varen enviar a una biennal sudamèricana, car l'important és fer un edifici avantguardista i car, i l'interior és el de menys; a València amb la Ciutat de les Arts prou ho saben.


La biblioteca fantasma es va inaugurar (sense llibres) l'any 2011, i a dia d'avui, o almenys el novembre passat, seguia igual. Vindria a ser com la Biblioteca dels llibres oblidats de Zafon, peró aquí s'han oblidat de posar-los. I aixó que els varen construir un aeroport per poder dur els llibres per avió....