A la columna de la dreta del bloc, allò que els tècnics en diuen 'sidebar' tinc enllaçat en rigorós diferit 'Actualidad RT' o sia 'Rússia Today' que emet 24 hores en castellà i de fet té entre els seus periodistes il·lustres cognoms desconeguts d'origen hispà.
Com a televisió té un cert atractiu, atès és diferent del tipus de televisió que es fa per ací, diguessim que els de Actualidad RT, fan una televisió com la d'aqui als anys 70, i no deixa de tenir el seu encant, sinó fos per la manipulació informativa i, més que manipulació, omissió, que tambè hi és aqui, però llevat d'algun tabloide de Madrid, en menor mesura.
Ahir a 'el tercer grado' feien una tertulia amb els seus periodistes i parlàven de l'home de l'any, del més influent, que per Forbes es Putin, per Time, el Papa Francesc i per una altra revista Snowden. Se suposa que estic parlant de periodistes - com ho repeteixen tot, podreu veure'ls en acció, o inacció - les dues periodistes varen apostar per Putin, un per Snowden i l'altre - com no - pel Papa.
No deixa de ser curiòs que per aquests 'periodistes' els 'iunaired estates of america' espien molt a totohom amb la connivència d'Alemanya, Gran Bretanya o Espanya, i en canvi ni un sól comentari sobre Rússia; deu ser què a Rússia no s'espia a ningú. I jo que m'ho crec.
No entro a valorar els valors de cap dels tres 'home de l'any', car em sembla que en els tres casos els valors brillen per la seva absència, sobre tot Putin o el Papa, Snowden no deixa de ser un minundi made 'in Warhol', el papa un farsant, i Putin, que és molt Putin, i a qui com Esperanza Aguirre no pots donars-els-hi l'esquena ni un segon, car ja t'han clavat la punyalada.
El cas de Rússia no deixa den ser curiós, és un pais molt a l'alça, mentre que els 'iunaired estates of américa' estàn ja de capa caiguda i fan tota la fila de deixar el poder mundial en mans d'altres paísos emergents, i Rússia n'és un d'ells. Putin ho sap, i n'ès molt conscient que ha de millorar la seva imatge, per aixó ha amnistiat abans de Nadal una noia de les Pussy Riot, el seu enemic i rival, Jodorowski, o els activistes de Grenpeace entre altres. Ara té el problerma dels txetxens que li estàn sortint a atemptat diari, i és que els jocs d'hivern de Sochi estàn condemnats al fracàs abans de començar...., si fins i tot se'ls crema la torxa olímpica cada dos per tres.
Dit això, compte amb Putin, és un valor falsament democràtic a l'alça, ell i el seu país, mentre Obama i els 'iunaired estates of americ' van camí del pedregar de la decadència, i no és que Obama, a qui l'academia sueca obscenament li va concedir el Nobel de la pau, sigui millor que el seu col·lega rus, almenys Putin no enganya ningú i es mostra tal com és, com ho fa en certa manera Rússia Today.