Expliquen els mitjans que Mikhaïl Kalàixnikov, el dissenyador del fusell d'assalt AK -47, va escriure l'abril de 2013 una carta al patriarca de l'Església ortodoxa russa, en què s'expressava el seu remordiment per les morts causades pel seu invent.

"El meu dolor espiritual és insuportable - li deia -. Tinc la mateixa pregunta sense resoldre: Si el meu rifle es va emportar la vida de les persones?, Llavors pot ser que sóc culpable per les morts de les persones, encara que fossin enemics", es va preguntar Kalàixnikov, que va morir el passat 23 de desembre als 94 anys en un hospital de la república russa d'Udmúrtia, a mil quilòmetres a l'est de Moscou.
La carta, reproduïda pel diari rus Izvestia aquest dilluns, estava escrita a mà i signada per Kalàixnikov, que es descriu a si mateix com "un servent de Déu". L'inventor de l'AK -47 va explicar en la missiva que va ser per primera vegada a una església a l'edat de 91 anys i va ser batejat més tard. "El Senyor em va mostrar el camí a la tarda de la meva vida ... Quan vaig creuar el llindar d'una església, la meva ànima va sentir com si hagués estat allà abans".

Encara que tard, sembla un penediment sincer. Ara, el que és fantástica és la resposta del secretari de premsa del patriarca, Alexander Volkov, de manual, vaja.
Volkov, va afirmar al diari rus que el líder de l'Església va rebre la carta i va escriure una resposta personal. "L'Església té una posició molt definida: quan les armes serveixen per protegir la pàtria, l'Església dóna suport tant als seus creadors com als soldats que les utilitzen", va dir Volkov. 

Lo qual vol dir que a Volkov i al patriarca potser el senyor no els va mostrar el cami, o varen tirar per alguna drecera en justificar la tasca creativa de rifles per matar de Kalàixnikov.