NI CONSULTA NI REFERÈNDUM


En unes declaracions d'ahir a la Cope, el conseller Homs explicava que a banda de la consulta, s'hauria de celebrar un referèndum a tot l'estat perquè els espanyols decidissin si estaven d'acord amb la separació de Catalunya (suposant que guanyes el si). Si ja tinc dubtes que se celebri la consulta el 9N, aquesta altra consulta a nivell Espanyol la veig encara més improbable, tal com està actualment, el govern espanyol no pot posar a votació res. Si els partits espanyols, malgrat que reconèixen i saben s'ha de canviar, no han gosat reformar la llei sàlica que encara estableix una preferència pels homes sobre les dones en la successió al tron. No ho han fet perquè saben que el referèndum acabaria convertint-se en una consulta popular sobre la monarquia borbònica (que no passa pel seu millor moment) i el mateix sistema. 
El Govern fa temps que ha perdut la iniciativa política, i a l'oposició mesella ja li va bé, sobretot què no es mogui res. El desgast del Govern del Pp pot fer que sense presentar-s'hi el PSoE acabi guanyant les pròximes eleccions, si no li passa al davant UPyD o Izquierda Unida que estan creixent en intenció de vot. 

Semba clar que aquí no anirem a una tangentópoli com la italiana, car sembla que per part de la ciutadania, es donen per fets i normals els cassos de corrupciò, suborn, etc,com Gurtel o altres, potser perquè saben o intueixen que aquest cas com el de la infanta que demà declararà a Palma davant el Sr.Jutge, acabaran en no res.


Comparteix:  

Comentaris

 1. Ya hemos hablado del caso, Francesc. Intuimos lo que va a pasar.
  este no es un país serio, como no lo es quien de entrada propone la independencia (Junqueras)y no quiere gobernar junto a Mas para no quemarse. Esto ya nos lo indica todo. Como lo es el Durán, el gran ocupador del Palace. Como lo es el Roca, militante acérrimo de CiU, mano derecha de Pujol, arreglador de componendas de Mas...y defensor por dinero de la familia real, de la antítesis de lo que se busca, que no es más que la república.
  No damos la talla.
  Sobre los de Madrid, me importan un carajo. Me asquea la derecha, el Aznar, el Rajoy , la cospe , la aguirre, el barcenas , el bigotes y el valenciano y la valenciana...No me importan, me importan los de casa, y los de casa no dan la talla.
  No dan la talla.
  salut

  ResponElimina
 2. Rajoy ha seguido las llamadas tacticas fabianas y le estan dando buen resultado. Mi partido en este tema no ha estado a la altura y asi lo dije en la ultima reunion que tuve en el Consejo Provincial el martes pasado.
  Da asco oir algunas cosas que he oido en ambas partes, y da asco porque son manipluadoras y soeces, faltan a la verdad e instigan el odio entre la gente.
  Por lo demas ya sabes que en este aspecto me pudiera definir como "jacobino"...

  ResponElimina
 3. Miquel i Temujin, hi ha un concepte nou en elo plantejament de Homs, el fet de demanar que hi hagi un referèndum a nivell Estatal si surtis si a la Consulta, descoloca a Rajoy, i el compromet, car no gosarà celebrar aquest referèndum per modificar la Constitució. Aqui, Homs ha estat hàbil, molt hàbil.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada