En unes declaracions d'ahir a la Cope, el conseller Homs explicava que a banda de la consulta, s'hauria de celebrar un referèndum a tot l'estat perquè els espanyols decidissin si estaven d'acord amb la separació de Catalunya (suposant que guanyes el si). Si ja tinc dubtes que se celebri la consulta el 9N, aquesta altra consulta a nivell Espanyol la veig encara més improbable, tal com està actualment, el govern espanyol no pot posar a votació res. Si els partits espanyols, malgrat que reconèixen i saben s'ha de canviar, no han gosat reformar la llei sàlica que encara estableix una preferència pels homes sobre les dones en la successió al tron. No ho han fet perquè saben que el referèndum acabaria convertint-se en una consulta popular sobre la monarquia borbònica (que no passa pel seu millor moment) i el mateix sistema. 
El Govern fa temps que ha perdut la iniciativa política, i a l'oposició mesella ja li va bé, sobretot què no es mogui res. El desgast del Govern del Pp pot fer que sense presentar-s'hi el PSoE acabi guanyant les pròximes eleccions, si no li passa al davant UPyD o Izquierda Unida que estan creixent en intenció de vot. 

Semba clar que aquí no anirem a una tangentópoli com la italiana, car sembla que per part de la ciutadania, es donen per fets i normals els cassos de corrupciò, suborn, etc,com Gurtel o altres, potser perquè saben o intueixen que aquest cas com el de la infanta que demà declararà a Palma davant el Sr.Jutge, acabaran en no res.