QUE PASSA AMB TV3?


Malgrat les retallades, Catalunya té un bon sistema de sanitat, millorable com tot, pero eficient, ho he pogut comprovar últimament en la intervenció que em varen practicar a finals de l'any passat, o la setmana passada en ingresar el meu pare a urgències. 

De la mateixa manera doncs que la Sanitat Catalana amb tots els problemes que pugui tenir, funciona, sobretot per la col·laboració i entrega del seu personal, a TV3 està passant alguna cosa que se m'escapa. Haig de confessar que no veig TV3 simplement perquè en no tenir TDT la única manera de veure-la és a traves d'internet, i no és precisament molt gratificant fer-ho. 

TV3 és una bona televisió pública, que fa bons programes i òbviament no es objectiva a l'hora d'informar de questions que afectin al Govern de torn, como totes les televisions estatals, une més que altres. La mateixa BBC que seria l'exemple d'una TV estatal objectiva té també les seves llacunes informatives.

No sé que està passant a TV3 perquè malgrat ser la millor, estigui patint una campanya de desprestigi sense precedents en cap institució pública. I que aquesta campanya estigui basada exclusivament en els salaris dels treballadors? Des que, fa dos anys, un altre mitjà de la competència va publicar que la mitjana de sou d'un treballador de TV3 era de 62.000 euros, tota la polèmica ha girat al voltant d'aquest tema. Per suposat, la xifra no és certa, però no hi perdem més temps perquè el mal està fet i no l'apaivagarem encara que tota la plantilla acabi sent mileurista, expliquen a nacio digital.

Desestabilitzar TV3 és matar la gallina dels ous, entre altres raons, perquè no hi ha alternativa. La resta de la competència ha tingut la seva oportunitat, abans i durant la crisi s'hi ha abocat tots els diners possibles, i ni així han pogut fer-li ombra. L'estratègia de la privada ha fracassat. I  no sé jo si necessàriament són les Televisions privades les qui assetjen TV3, potser és una deducció massa simplista, i en el rerefons hi hagi una campanya política orquestrada des del centre, per carregar-se-la com va passar amb la Televisió Valenciana i la Balear. Crec que no vaig massa errat si dic que el mal pot ser que vingui d'Almansa. 

Comparteix:  

Comentaris

 1. El problema es el de siempre. TV3 no ha nacido como bien dices al amparo del político de turno. Pero eso no fue suficiente. TV3 engloba 7 canales, 7, ( de esos 7 se ha suprimido 1, pero no el personal) y una radio. 1750 empleados no son pocos. Pagar 450.000 euros anuales por dirigir solo una radio, no es poco, bien es verdad que antes se pagaron 1.300.000 euros.
  Las televisiones estatales (antena 3) tiene una plantilla de no mas de 700 empleados.
  No solo son los sueldos, es la misma sede, que es gigantesca en Sant Joan Despí. Todo es desproporcionado.
  Además, lo interesante, es el intercambio permanente de cromos entre sociolistos y convenientes, con sus tripartitos unos y sus alianzas los otros. TV3 es un mosntruo gigante que no se puede autofinanciar, y que por lo tanto necesita de la administración, la misma que ha de recortar de otras partidas, como por ejemplo el agua que da en las comidas en los hospitales a los pacientes, hoy llamados clientes.
  Salut

  ResponElimina
 2. perdon, "ha nacido " quise decir.

  ResponElimina
 3. No puedo hablar de TV3 porque no conozco su programacion, bueno ni de esta ni de las nacionales. La de Castilla y Leon es un medio de publicidad del regimen, un autentico nido de parasitos y amiguitos donde colocar al de turno sin explicaciones. Su principal funcion es explicar los "logros del regimen" y lo buenos que somos en Castilla y Leon.
  Perosnalmente yo cerraba todas que fuese deficitarias, para mi la television no es un servicio público. Y si se quiere informar al ciudadano, en las concesiones de licencias se les obliga a las concesionarias a ceder minutos al Estado para informar a los ciudadanos y punto, más barato, más sencillo y más eficaz. Creo que tan solo son aparatos de propaganda y me imagino que sera aqui y alli. Aunque en medio de la propaganda hagan algun programa bueno, no justifica sus desorbitados costes.

  ResponElimina
 4. Miquel, ja passa això, s'ha de col·locar als amiguets, i suposo que amb la meitat o menys de la plantilla dde TV3 farien la mateixa feina. I clar, és un problema que ara ningú sap com resoldre.

  ResponElimina
 5. Temujin:si hay que cerrar las TV autonómicas deficitarias, habria que cerrarlas todas. ¿Pero quien le pone el cascabel al gato?

  ResponElimina
 6. No nego els problemes de TV3, l'amiguisme i la injerència política. De fet estic totalment en contra, però voleu dir que tot això s'arregla criminalitzant els seus treballadors?

  Us poso un enllaç per deixar-vos la meva opinió.

  ResponElimina
 7. Ninona: no es criminalitza als treballadors, almenys en el meu cas, el que es diu es que n'hi ha massa de treballadors, que amb la meitat de la plantilla es podria oferir la mateixa programaciò.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada