Durex ha volgut fer una crida mundial amb motiu de l'Hora del Planeta, un esdeveniment a escala mundial promogut per l'organització World Wide Fund for Nature (WWF). Se celebra l'últim dissabte de març i es tracta de fer una apagada elèctrica durant una hora perquè no hi hagi emissions contaminants i contaminació lumínica i per estalviar energia. 
Per afegir-se a la reivindicació, la marca de preservatius ha fet un vídeo en què proposa que el 29 de març, de dos quarts de nou a dos quarts de deu del vespre, la gent desconnecti els aparells tecnològics per tornar a connectar entre ella. 
L'anunci mostra parelles que no es fan cas perquè estan permanentment connectades als seus dispositius electrònics, ja sigui enganxades al WhatsApp o al Twitter, i tot plegat se n'adonen i apaguen el llum per estar juntes, de manera que el planeta es queda a les fosques. 

Durex s'apunta a la bestiesa cool de WWF, i un dissabte la gent deixarà de teclejar compulsivament la tauleta, de jugar a la consola, es mirarà als ulls i cardaran com bojos, a les fosques, això sí. O sia què, el dia 29 de Març serà el dis de cardar a les fosques. El problema és que a mi l'hora suggerida per Durex pel fornici (8:30/9:30 PM), m'agafa sopant i, casum dena, una hora és molta estona, massa per a mi i la senyora que de fet, ja no som usuaris del preservatiu fa uns quants anys. 

L'anunci, no és més que una successió de tòpics fins i tot ensucrats, que no deixa de reflectir una realitat: la gent va molt endollada a les noves tecnologies, només cal anar pel carrer per adonar-se'n, i això en principi no seria bo, però, no deixa de ser una moda, i una moda a la qual tampoc hi ha tanta gent enganxada com sembla, succeeix que els que hi estan, són més visibles pel carrer que no pas els molts que passegen normalment sense cap fòtil, o com a màxim el mòbil que totes les iaies porten al damunt per si les han de menester els fills per fer de cangur. Aquesta com altres modes, serà substituïda per una altra i així successivament, i totes les criticaran, potser per què molts dels qui ho fan, el que els passa és que han arribat tard.