DELS NACIONALISMES


En realitat, un nacionalisme només es crispa i s'arbora enfront d'un altre nacionalisme, que l'amenaça. O millor: una nació només té necessitat - de vegades necesitat biològica, d'instint de conservació - d'exaltar-se en nacionalisme, quan es veu en perill davant les ambicions d'un a altra nació. I és que sóm molts homes del món - i,ai!, a la mateixa Europa i tot - que ens sentim nacionalistes perquè els altres no ens permeten deixar de ser-ho.
Els nacionalismes estatals han tingut la missió històrica de fer-se la guerra els uns als altres, d'una banda, i, de l'altra, la de suprimir dràsticament les reminiscències 'nacionals' discrepants. - JOAN FUSTER.

La percepció és que la crispació i arboració en aquests moments, a ambdues bandes està pujant de to, i sincerament comença a ser preocupant, s'estàn travessant totes les línies vermelles i acabarem prenent mal els qui nomès en som espectadors passius de la tragicomèdia. 
Comparteix:  

Comentaris

 1. Chico, te doy toda la razón. esto ya me empieza a disgustar y me estoy encontrando incómodo, por uno y otro lado.
  No tenemos políticos de categoría y eso se nota.
  Salut

  ResponElimina
 2. Miquel: No en tenen gens de categoria, ni els uns ni els altres, i estàn jugant amb foc.

  ResponElimina
 3. Francesc esto ya ha pasado aquí y creo que volverá a pasar , lo llevamos en los genes, es triste pero volverá a pasar. No tenemos líderes con ambición real de hacer las cosas por la gente y ante su ineptitud se refugian en la nacionalidad, como todos aquellos que no tienen nada más que aportar. Las cosas están subiendo de tono a marchas forzadas, los egos no quieren dar marcha atrás y lo pagaremos todos menos los culpables.
  Daniel

  ResponElimina
 4. el choque de trenes Daniel, es inevitable, y la lástima es que si tuvieran mas amplitud de miras y talla política se podría evitar.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada