Uns 1.200 treballadors indis i nepalesos han mort a Qatar treballant per preparar el país per la Copa del Món de Futbol de 2022, segons un informe de la central sindical del món. La Confederació Sindical Internacional (CSI) creu que el nombre de morts podria ascendir a 4.000 per al moment en què doni inici el Mundial de Futbol .
L'informe es basa en les xifres recentment proporcionades per les ambaixades dels dos països d'origen dels treballadors immigrants. L'Ambaixada del Nepal va informar el mes passat que 400 treballadors nepalesos han mort a l'Estat del Golf des de 2010 treballant en les obres de construcció.
Segons la CSI, Qatar compta amb 1,4 milions de treballadors migrants, molts dels quals estan contractats en les obres de construcció de les infraestructures per al futur esdeveniment esportiu. L'organització cita les males condicions laborals com la major raó de l'alta mortalitat dels treballadors en aquest país.
Segons 'The Guardian', els obrers de la ciutat de Lusail es van queixar que els seus caps retenen els sous, els obliguen a treballar amb temperatures de 50 graus centígrads sense dinar i confisquen els seus passaports per assegurar-se que no abandonin el país. El setembre passat, les Nacions Unides van condemnar a Qatar per no complir amb una convenció internacional que prohibeix l'aplicació de treballs forçosos. Condemna que no va servir per a res, es veu que aquests més de mil dos-cents treballadors (esclaus més aviat) morts a penes importen a algú. I tot per un Mundial de futbol 2022, aconseguit a base de suborns i untades variades que es celebrarà possiblement en un dels pitjors lloc del món per l'època i les temperatures d'una pseudo república per a la que els morts en accident laboral no deuen ser gran cosa més que danys col·laterals, carn de pas barata que no importa gens.
Que importa, cap selecció es negarà a anar-hi en senyal de protesta per aquest esclavatge medieval de Qatar, i per suposat, el FC Barcelona no rescindirà el seu contracte publicitari amb l'emirat, i continuarà lluint impùdicament el logo de Qatar a les seves 'sagrades' samarretes.
No soy nadie para opinar del Barça, pero ese logo de Quatar no es de prestigio.
ResponEliminaAdemás hay otro intríngulis muy gordo, la monarquía quatarí es la que financia "al qaeda", y esa facción no es precisamente las hermanitas de la caridad.
Salut
la pela és la pela Miquel, i els de Qatar en van sobrats de peles, aixó ho fan per rentar la seva imatge.
ResponElimina