La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha advertit aquest diumenge al Govern que l'Executiu central no dialogarà sobre la celebració d'una consulta d'autodeterminació perquè "dialogar és un verb que només es pot conjugar dins la llei". A més, Catalunya "no pot prendre decisions sobre allò del que no disposa", en al·lusió a la sobirania, lo qual vol dir que no vol dir res, que són només paraules que recita com un llorito la vicepresidenta, que és filla de qui es filla, cal recordar-ho. 
"No podem disposar del que no pertany a ningú sinó a tots, la sobirania nacional; que no podem autoritzar el que no depèn de nosaltres, no podem permetre que ningú pugui declarar unilateralment el que ens afecta a tots, res legitima aquesta pretensió perquè és fora de la llei, de la democràcia; i això vol dir que no hi pot haver un referèndum i que no hi serà amb aquest govern", ha afegit....  Aquí té raó, no poden autoritzar la sobirania, per tant se l'han d'empassar i per on més els dol, la clau econòmica, el 21% del PIB que Catalunya aporta cada any. Santamaría ha assegurat que Catalunya té "un potencial enorme" de creixement dins de la plataforma que suposa una Espanya en recuperació econòmica. "I la porta de connexió a l'euro, us imagineu perdre-la?". També ha recordat que ser part de l'estat espanyol per Catalunya implica tenir un mercat de consumidors "sense aranzels" i "no haver de dur el passaport a la butxaca". 
Ha continuat desbarrant la Vicepresidenta, totalment fora de lloc i context en les seves apreciacions. No podem sortir d'Europa perquè hi som dins, de fet entre Europa i Espanya hi ha Catalunya. 
No podem sortir de l'Euro perquè ja hi som, com és el cas d'Andorra o la Gran Bretanya, i no necessitarem pasaport, per dues raons, la primera, perquè a Europa no cal pasaport, n'hi ha prou amb el DNI, que de moment el tenim, encara que no sigui el nostre, i sinó, anirem per Europa amb l'altre el que encara no tenim però tindrem, pero pasaport? aquesta senyora no s'assabenta de res, és com un disc ratllat, i ranci, per cert, més aviat, per la seva antiguitat.... una gramola.