El president de Freixenet el Sr. José Luis Bonet, ha declarat a ABC que cada cop se sentirà més gent que vol ser espanyola i catalana. I s'ha quedat tan ample. No sé quan serà cada cop, ni quanta gent voldrà ser espanyola i catalana, més que res perquè aixó no pot ser, així de senzill. 
Jo no sóc espanyol, ni ho seré mai, és que no puc ser-ho, degut a que sóc català, i sóc català per la senzilla raó que vaix nèixer aquí; sóc català, i ho sóc des que vaig néixer, m’ho varen dir els meus pares a la que vaig tenir un xic d’us de raó. Des d’infant que en el meu entorn he parlat en català. Ho recordo del parvulari a la Casa de la Caritat on ara hi ha la plaça Marcet, amb Sor Teresa i Sor Pilar, les monges paules, amb elles xampurrejava en català; vaig fer l’ensenyament en català a Cal Sr. Vall, i en català/castellà el batxillerat a la Acadèmia del Sr. Caldes. Per a mi ser català és un estat natural que fa no necessiti reivindicar-me de tant en tant, ni manifestar-me, ni fer-ne apologia. Sóc català de la manera més natural, perquè vaig néixer aquí, si hagués nascut a Andalusia seria andalús. El demés, tot lo altre, no te a veure amb el meu origen. Per tant, com sóc català, no puc ser Espanyol, hauria de resultar fàcil d'entendre pel Sr. Bonet i altres, però sembla que no ho saben veure ni entendre. 
Clar que el que realment deu preocupar al Sr. Bonet, es perdre la venda d'ampolles de cava a l'Estat espanyol, si s'enfaden; en el fons és tracte d'això, la puta mentalitat de botiguer miserable de sempre.