GUANYAR-GUANYAR


Quan no per casualitat el President Más va introduir el concepte win-win (o win to win) en l'entrevista d'Ariadna Oltra a TV3, intentava transmetre calma, tranquil·litat, com si no estessim fent cap revolució, i no deixa de tenir raó: el de la sobirania, és un moviment de regeneració democràtica, d’ambició popular, que no està mogut per aquell ressentiment que enceta les revolucions. El president Mas se sent obligat a donar aquest missatge pacifista per tranquil·litzar als catalans, als qui en la seva mentalitat de botiguers no els agrada la incertessa i també als observadors internacionals als qui els espanta la possibilitat d’accions unilaterals agosarades.

Després d’allargar així la mà,  Mas espera que algú l'hi encaixi des de l’altra banda, I aquí rau el problema de fons, a l'altra banda no estàn per donar la mà; a l'altra banda, tancats en si mateixos en un preocupant autisme, es tapen els ulls i s'amaguen rere la seva intrasigència en la constitució, una constitució que curiosament el seu partit inicial AP, no va votar, i s'amaguen com els nens que en tapar-se els ulls es pensen que estàn ja sans i estalvis de qualsevol mal.

El concepte win-win, tan emprat per Salmon, farà fortuna, Mas ha aconseguit colar un titular cridaner que quedarà instaurat en l'imaginari dels informatius a partir d'ara, però win-win només és una expressió més o menys afortunada. 
Win-win (guanyar-guanyar), significa que tot acord, tracte o negoci en què participem, resulta beneficiós per a totes les persones involucrades. Com veiem aquest és un concepte que es coneix des del principi dels temps, amb diferents noms i s'empra especialment pel que fa a desenvolupament de negocis. Hem assimilat com normal que per tenir èxit algú ha de perdre l'altre, fins i tot de vegades acceptem que aquest algú som nosaltres.

I aixó és win-win., un mer joc de paraules perquè tothom sap que en aquesta comtessa com en totes sempre hi ha un guanyador i un perdedor.

No hi haurà cap canvi de rumb en el full de ruta del President, amb win-win o sense, potser perquè Mas tampoc el controla del tot, encara que el que si sap és que no el pot trair. Com ell mateix ha dit en més d'una ocasió, és el president de la consulta. I la consulta la votaran els ciutadans......, si arriba a celebrar-se.
Comparteix:  

Comentaris

 1. siempre he pensado que no se trata de ganar-ganar, eso no es válido. Se trata de ganar, pero de dar y por lo tanto de dar, perder, dejar, aportar algo al otro. Ganar ganar para uno significa perder perder para otro. Eso no es negocio y ninguno lo aceptará.
  salut

  ResponElimina
 2. en política sempre hi ha un que guanya i un altre que perd, win-win nomès és una paraula o un joc de paraules que no duu enlloc ni condueix a res.

  ResponElimina
 3. Decia Napoleon, afamado general francés: "Las victorias tienen muchos padres, las derrotas son huérfanas."

  Cuando voy a vender camiones por esos mundos de dios, espero a mucha gente, mucho tiempo y no pasa nada, el President del dialogo y tal no tuvo media hora para esperar al Presidente, algunos a eso lo llaman "voluntad politica", yo lo llamo falta de Educación y sabes que no precisamente no soy fan de Mar i ano. Esto de poner todos los slogam en ingles en todos los productos es una táctica de marketing que utilizan los fabricantes de coches (algunos en alemán por lo de la calidad y tal) cuando no tienen nada interesante que decir de su producto o eso pienso pienso yo.

  ResponElimina
 4. Temujin, las ganas de no encontrarse era mutuas, puro tacticismo de uno y otro.
  En cuanto a lo de los eslogans en ingles, o francés en anuncios de perfumes, es muy usual, como tu dices se suele usar cuando no se sabe que decir o destacar del producto.

  ResponElimina
 5. ¿Has visto los que dicen seran los nuevos estatutos de La Caixa?

  ResponElimina
 6. NO, me suena que publiqué algo en Absurdidades hace un tiempo.

  de todos modos no me has dejado el enlace.

  grácias-

  ResponElimina
 7. NO, me suena que publiqué algo en Absurdidades hace un tiempo.

  de todos modos no me has dejado el enlace.

  grácias-

  ResponElimina
 8. tEMUJIN: Era eso lo de la caixa:

  http://kollonades.blogspot.com.es/2012/05/obra-social-de-la-caixa.html

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada