JUGAR A SER DÉUS


Michael Zuk va comprar fa tres anys en una subhasta una dent amb càries de John Lennon per un total de 30.000 dòlars. Al principi només semblava que era un fanàtic de The Beatles. Però no era així, fa un any va anunciar el seu desig de clonar al cantant a partir de l'extracció d'ADN de la dent. 

El dentista ja ha enviat la dent de Lennon a uns laboratoris nord-americans i ha assegurat que estan estudiant la manera d'extreure el seu codi genètic. "Em sento molt emocionat quan penso que puc tornar a la humanitat a una de les més grans estrelles del rock", assegura Zuk.

No podem saber com anirà l'experiment si es du a terme, atès fins ara només s'han clonat ovelles, gossos i algun altre animal, però mai un hominid. Dit això, no tinc gens clar que si s'arribès a clonar a John Lennon., neccessàriament fos un gran músic. Un homínid clonat, malgrat ser genèticament i suposo que físicament igual al seu predecesor, no neix, creix ni viu en el mateix espai temps que l'original. Vull dir amb això, que el fet de clonar un John Lennon, no vol dir que aquest arribès a ser un gran o conegut músic, entre altres questions per l'angoixa, la pressiò que s'auto impossaria si sabia (que ho hauria de saber), qui era i d'on venia, i el repte que tenia davant seu, i tambè les circumstàncies, l'espai temps que ca fer que es trobessin a Liverpool John, Paul, George i Ringo. 
Potser la clonació podría funcionar amb Mozart o Bach, que aquests duien la genialitat a l'ADN, i tot i així, estaria per veure.

Entenc les precaucions que prenen tots el Governs quan es parla de clonar homínids. No es tracte de jugar a ser déus (ja ho som) és tracte d'intentar superar o igualar a la naturalesa, i això ja són figues d'un altre paner. La naturalesa es complexa i amb ella succeeix com amb les dones, de les que diem que són molt complexes, sense entendre la seva senzilla complexitat, i aquest és el secret, de la naturalesa i de les dones.
Comparteix:  

Comentaris

 1. No puedo estar más de acuerdo, supongo que el macabro comprador no tendrá cosa mejor de provecho que esto. Decía Albert (el de Einstein) hay dos cosas infinitas: el Universo y la imbecilidad humana, de la primera no estoy seguro... (o algo así)por eso era un genio...

  ResponElimina
 2. Parece un cuento, pero seguro que es más real que la vida misma...el ser humano es idiota.
  salut

  ResponElimina
 3. Temujin, Einstein decía estupidez humana, que viene a ser lo mismo, y lo que pretende hacer este dentista es una estupidez, a no ser que sólo busque notoriedad, que también podría ser.

  ResponElimina
 4. la noticia Miquel, l'he tret d'aquí:

  http://www.que.es/ultimas-noticias/curiosas/201404111002-dentista-quiere-clonar-john-lennon.html

  salut

  ResponElimina
 5. No sé si queixar-me perquè m'has afusellat el títol del meu darrer llibre però no diré res perquè el post està bé i el tema és interessant:). A més, fas el mateix que nosaltres al llibre: preguntar-te si certs avenços científics valen la pena o ens porten cap a llocs perillosos. Són temees que tots hauríem de discutir.

  ResponElimina
 6. ostres, no hi vaig caure, per SANT JORDI caurà el llibre, AQUEST ÉS UN TEMA QUE M'INTERESSA molt.

  SALUT

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada