PER UN GRAPAT DE FERROS...


Carina Ramírez, una de les actrius barraquistes de "La casa de Bernarda Alba" ha ingressat avui a la presó per complir una condemna d'un any de presó per un robatori comès fa cinc anys i gravat per al programa de televisió "21 dies" . El seu advocat, Israel Moreno, ha informat a Efe que Carina ha ingressat aquest matí al Centre d'Inserció Social (CIS) de Sevilla, on quedarà en període d'observació i en el termini d'un mes espera aconseguir el tercer grau i tornar al centre només per dormir. El jutge penal 4 de Sevilla va donar a la jove un termini voluntari per ingressar a la presó, després que el Consell de Ministres denegués la petició d'indult .

L'ingrés al centre penitenciari s'ha produït quan el grup que representa "La casa de Bernarda Alba" de García Lorca, integrat per actrius no professionals de l'assentament barraquista sevillà del Vacie, acaba de tornar d'Holanda en què va ser la seva primera experiència internacional i en l'actualitat està en fase d'assaig d'un nou muntatge. La jove de 26 anys va ser condemnada a un any de presó, al costat de tres persones més de l'assentament barraquista, pel robatori d'uns ferros a l'abril de 2009, que va ser gravat i emès al programa "21 dies" de la cadena Cuatro.

Carina cometre diversos robatoris quan estava a l'atur però posteriorment es va integrar en l'equip de TNT Teatre que des de fa diversos anys ha representat en diferents ciutats d'Espanya "La casa de Bernarda Alba" i al març va intervenir en la sisena edició del Festival Internacional d'Art comunitari (ICAF) de la ciutat holandesa de Rotterdam. El seu advocat ha demanat al tercer grau basant-se en el contracte de treball de Carina amb la companyia TNT Teatre, el fet que les seves condemnes anteriors són de curta durada i per delictes de poca entitat i que la jove no té perillositat criminal i està en procés de resocialització.

A més , al·lega que la jove ha fet un esforç per pagar la responsabilitat civil derivada dels seus anteriors condemnes i que la sentència per la qual ara ha ingressat a la presó data de 2009 i des de llavors no ha tornat a delinquir. També ressalta el suport social per part de la seva família i de la companyia de teatre de què gaudeix la jove actriu, que té tres fills petits. Segons Israel Moreno, és previsible que Carina romangui al CIS i no sigui traslladada a la presó donada la possible concessió del tercer grau en breu.

Com diria el filòsof Bernardo Schuster: no hase falta desir nada más, o com se sol dir coloquialment: pa mear y no echar gota. Visca la justicia!

4 Comentaris

Més recent Anterior