Espanya és un país oficialment aconfessional en què el Ministeri de l'Interior acaba d'imposar la Medalla d'Or al Mèrit Policial a la Verge de l'Amor de Màlaga. Veure per no creure.

Aquest acte que ha comptat amb la presència, entre d'altres, del secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, que justifica la distinció al·ludint al "treball i el caràcter excepcional" de la Confraria del Rico. De cada un dels membres d'aquesta confraria Martínez ha destacat "la seva dedicació, desvetllament, solidaritat i sacrifici", uns valors" compartits per tots els homes i dones que formen part del Cos Nacional de Policia".

El secretari d'Estat ha reiterat que la Confraria del Rico i el Cos Nacional de Policia " comparteixen molts valors i estan units en la història". De fet, fa 76 anys que aquest cos va ser nomenat germà gran honorari d'aquesta confraria. Des de llavors els policies nacionals s'uneixen cada Setmana Santa malaguenya per retre tribut a aquests valors, segons el secretari d'Estat.

El que em pregunto, és quins mèrits ha fet una imatge friki i recarregada per rebre la medalla d'Or, no li veig jo cap merit donada la seva quietut manifesta, fins al punt què ni ha estat capaç de donar les gràcies al Secretari d'Estat de Seguretat (poca broma). Venint la imposicio de la medalla a la senyora estàtica del Ministeri de Mossen Fernández Díaz, no ens ha de sorprendre, aquest senyor fa ja temps que s'ha begut l'enteniment o alguna altra cosa més.