A QUI CONVÉ LA CRISPACIÓ?


Encara que els costi de reconèixer als altres, una de les virtuts del procés sobiranista iniciat a Catalunya és que es fa des de l'estricta actitud democràtica i de manera pacífica. Aquí no hi ha violència ni crispació, ni ara ni abans, quan altres si empraven la violència que prou bé els hi va anar pels seus interessos. No dic jo, és un fet, una actitud que entén el món sencer i possiblement sigui una de les bases per assolir els objectius de país. 

Sembla evident que la crispació no interessa als independentistes i si, en canvi, als que desitgen que el procés català no arribi a port, atès sabem que democràticament tenen les de perdre, estan disposats a fer el que sigui a practicar el joc brut que faci falta per deslegitimar el projecte. Des del començament del proces estan intentant dividir la societat catalana en funció de l'origen de cadascú i agitant el fantasma d'una " fractura social " que no existeix més enllà de la seva ceguesa mental. 

Estan intentant sembrar la llavor de l'enfrontament físic i buscar l'altercat al carrer, que és el que consideren que seria letal per al moviment sobiranista, i no van desencaminats en intentar aconseguir-hi, d'ací la importància que té que els sectors independentistes no caiguin en la provocació. I no ajuda precisament l'agressió patida per Pere Navarro a la seva ciutat, condemnada per totes les forces polítiques però que ells o els qui l'aconsellen han de posar com a exemple d'aquesta inexistent crispació. 

Seria bo que aquests fets s'aclarissin com més aviat millor, encara que imagino que sobrepassat pels mateixos, ni Navarro ni els seus tenen cap interès a aclarir qui va ser l'agressora ni els motius reals que la varen dur a fer el que va fer. El que ha de quedar clar, és que aquest és un cas aïllat, i no confondre'l amb una situació generalitzada de crispació amb l'existència d'un creixent clima de convulsió social a Catalunya a ran del procés de separació d'Espanya, que, és el que ells voldrien que passes. 

Que el PSC s'apunti també a aquesta estratègia de crispació que fins ara era patrimoni del PP, Ciutadans i UPyD, no és bo, i palesa la incompetència del que en queda del Partir dels Socialistes de Catalunya començant pel seu màxim dirigent. Ens acusen de victimisme, quan ens queixem de fets concrets i no veig ni en PSC, PP, Ciutadans i per suposat UPyD, actuar de la mateixa manera quan es tracti de desacreditar els atacs que reben ciutadans del país per mostrar simbos independentistes o pronunciar-se democràticament a favor de la independència, o els insults i amenaces que diàriament són objecte el Govern i molts catalans anònims, a través de mitjans de la Caverna o les xarxes socials pel simple fet de ser-ho o per expressar-se en català. 

No cal donar exemples, atès n'hi ha dia sí dia també. Aquí se'ns diu nazis, antidemòcrates i més massa sovint, amb total impunitat i sense que ningú es molesti a aixecar la veu o la ploma per defensar-nos. La crispació només convé als qui veient perduda la situació des del punt de vista legal i democràtic, pretenen aconseguir els seus objectius que és impedir els nostres, a base de joc brut i a fe que ho fan a consciència, cada dia des de fronts diversos, i aquí caldria estar amatents, i sempre, des de la serenor democràtica no caure en les seves provocacions. Com a l'acudit d'en Ferreres, deu ser que encara no han sembrat prou jull (cizaña), i molt em temo que aixó anirà a més en els pròxims mesos.


Els qui impunement ens acusen de nazis, els convindria veure reportatges com aquest o molts altres que malauradament hi ha a la xarxa, haurien d'avergontir-se de la seva lleugeresa verborrèica en titllar-nos del que en cap manera som, l'horror..


..
Comparteix:  

Comentaris

 1. Yo estuve en Dachau hace unos años, todavia aquello huele a muerte, se siente, si permaneces en silencio y dejas de hacer estupidas fotografias, lo impregna...Uno que, sin querer ser presuntuoso, ha leido bastante de la II Guerra Mundial y de como en los años anteriores se produjo la separacion de los ciudadanos en "buenos ciudadanos" y "enemigos del estado", de como la gente era cogida por familias en su totalidad, secuestrada, robada y asesinada de forma industrial, a gran escala, se estremece al oir la palabra nazi. Posiblemente sea uno de los hechos más vergonzosos de la humanidad por el numero de victimas y la organizacion de la muerte. Uno ha leido como gente vulgar, sin inteligencia, se convertian en dueños del cotarro, pequeños reyezuelos de barrio, pueblo y aldea que dictaban sentencias sobre las vidas de sus vecinos con total arbitrariedad.
  Es increible, pero nos da muestra de lo que una sociedad puede hacer, con el silencio complice, con cerrar las ventanas para no ver, por callar ante la atrocidad, es la consecuencia "del ande yo caliente.." hasta que te llega el frio o eres tu el que atizas el fuego. No se la situacion de Cataluña, imagino que ira por zonas, pero si he visto algo parecido (con menos organizacion y sin colaboracion del Estado, importante detalle) en el Pais Vasco, donde los caciques de Eta y sus proselitos hacian callar a sus vecinos, bajo la amenaza y el insulto, ¡¡callate español!!, les decian a sus vecinos (algunos de ellos familiares directos mios que fueron expulsados "de facto" de alli) y asusta pensar lo que harian estos si tuviesen los medios del estado a su alcance.

  No se si habrá crispacion alli, pero te puedo asegurar que si no la hay, llegará, siempre llega y luego nadie sera responsable de nada, frases como "España nos roba" no se pueden decir que son conciliadoras y de respeto al igual que algunas declaraciones y expresiones que oigo en determinados medios por gente que ni tiene, ni tendra la capacidad para hablar de nada. Por el momento, donde yo vivo, la gente sinceramente no hace ni puto caso al tema catalan, pero lo haran a medida que pase el tiempo desde la ignorancia mutua, la informacion tergiversada, la voluntad de quienes no tienen otra cosa mejor que hacer en su puta vida que hablar de territorios, pueblos y demas entelequias sin hacer caso a las personas, que al final son las cuentan.
  Soy pesimista, porque he leido mucho sobre guerras y conflictos, porque la Historia a nada que busques me da la razon, porque conozco el paño de los "bichos" y se que no se pararan, son orgullosos y no se juegan nada a nivel personal.
  Creo que los poderes politicos deben solucionar los problemas a la gente, hacer puentes, pantanos, hospitales, carreteras, alcantarillas, depuradoras, redistribuir la riqueza de las personas en el bien comun, esa es su mision y creo que es lo que a la mayoria de la gente, de alli y de aqui, es lo que realmente le interesa. En este caso creo que con el nacionalismo se estan tapando, las vergüenzas, las corrupciones, la ineficacia, su rancia y podrida presencia en puestos que no merecen, por un sistema electoral viciado de antemano pero al que ninguno quiere renunciar, son tan democratas...

  Ojo con emplear frases que incluyan la palabra nazi, mucho ojo, ya escribi a mi partido una carta con este tema, una carta muy dura.

  ResponElimina
 2. Joder vaya discurso, casi es más largo que la entrada...disculpas

  ResponElimina
 3. Hay una diferencia fundamental Temujin, en el País Basco vi mucho odio, odio visceral, y eso aquí no lo tenemos ni lo tendremos, la nuestra es una sociedad no tan cerrada y por parte de aquí no habrá crispación, sólo argumentos, muy sólidos por cierto como lo del robo, que no es España, sinó el Gobierno de España. No somos los únicos que sufrimos este expolio, otras provincias o autonomías también lo sufren.
  En cuanto a tu partido, me da que no te hacen mucho caso, tu jefa insiste en lo del nazimo.

  ResponElimina
 4. A priori, diria que la crispació és inoportuna per a tothom, però no ho tinc gaire clar en aquest cas. Estic segur que un cert nivell de violència els va bé a tots, ja que és interpretable.
  No estic d'acord en què el "procés" sobiranista sigui pacífic i molt menys democràtic, i sobretot penso que pretén tensar l'equilibri i posar en risc el difícil pacte social que vivim a Catalunya.
  Jo veig una indiscutible irresponsabilitat en l'ANC, disposada a jugar amb el foc sense saber quines conseqüències pot dur.
  D'altra banda, només cal mirar els "tuits" que reben els federalistes o els no-independentistes per comprendre que el nivell d'agressivitat és molt alt: si enlloc de "tuits" fossin discussions al carrer, és obvi que acaben en bufetades i ferits a urgències.

  ResponElimina
 5. Algun dia publicare esa carta Francesc, cuando deje el partido y deje de ser concejal, la publicaré. Yo no creo que sea acertado hablar de expolio, como creo que hay que ser tremedamente critico en como se gasta el dinero. Puedo comprender y comprendo que la gente con más recursos y que paga más impuestos de forma solidaria, quedemos estupefactos al ver cosas que se pagan con nuestro esfuerzo, como observatorios para la homosexualidad de las mujeres en Africa (que pagó la Junta de Andalucia). Eso es tirar el dinero, y hace que la solidaridad entre regiones y personas se vuelva más dificil, el sistema que tenemos en España es ineficaz, porque no se preocupa de las personas, solo de las competencias politicas y esa es la raiz del fallo. Pero eso tampoco da derecho a que unos dejen atras sus obligaciones con sus vecinos y no es una patente de corso para dejar de pagar impuestos de forma solidaria. Al igual que un persona rica no puede dejar de pagar la sanidad porque tenga dinero para costearsela el mismo, no es justo o asi yo lo veo. En Cataluña la crispacion crecera, no tengas la menor duda y aqui no hablo de quien tenga razon o de quien la promocione porque aqui tampoco hay inocentes, no nos equivoquemos. Yo soy "jacobino", defensor de un estado fuerte, central o no, como bien sabes, y tu no lo ves igual. Hablo de un hecho que ocurrira, la crispacion, lo queramos reconocer o no, ocurrira, siempre ocurre.
  En mi partido soy bastante activo y un poco terremoto, auqnue a nivel local se me escucha y bastante. Pero dimitire cuando acabe mi puesto de concejal porque aunque en muchas cuestiones coincido con el partido y en otras no.

  ResponElimina
 6. Lluís, l'ANC es una part, no el tot i ja que tambè a la nostra banda hi ha intransigencia, però la gran majoria de la població no està crispadam i ni tan sols tinc clar que estigui per la independència, ja saps que ho he comentat en més d'una ocasió.

  ResponElimina
 7. Temujin, deja este partido, no te va, creo, ya sabes lo que opino de Rosa Diez.
  En cuanto a la crispación, quizás si crezca, pero será por parte de los otros, que aquí otra cosa no, pero de estilo y modales nos sobra.
  En cuanto al jacobinismo, no lo comparto, entiendo que cuanto más pequeños los países, mucho mejor, más fácil de gobernar. Al fin y al cabo España o Francia - por ejemplo - son países autónomos, pero que dependen y mucho de otros.

  ResponElimina
 8. En España se pusieron los secretarios municipales del Estado, en su dia para acabar con los caciques, especie esta muy dado en ambitos pequeños y de facil manejo

  ResponElimina
 9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 11. pues si que pusieron secretarios de estado, se te han triplicado.,
  Bromas aparte, que mas da un cacique que un secretario de estado, Esto es siempre lo mismo, mande quien mande, unos pocos que reciben y unos muchos que dan.

  ResponElimina
 12. Teclearé las letras con cuidado. No deseo errar.
  Lo que denotamos por crispación me es difícil de representar, pero al igual os vale esta demostración.
  Mi hijo (32 años), su señora(idem), mi señora y yo, sentados en la mesa...Ya no hablamos de política, ( yo tiro siempre del PC, siempre...) y mi señora es maragaliana...Ellos ya no, son de la CUP y sus ideas son otras. Yo no deseo el si-si, deseo el si-no de la votación, o sea, un nuevo concierto en donde se retribuya por lo que se aporta al estado español y un no a la independencia. Mi señora desea (comparto este punto) la federación; ellos no.
  Y sin darnos cuenta, poco a poco , por pequeñas fricciones, la política es un asunto que se ha apartado de la mesa de casa, y por ende, de la convivencia entre el yantar.
  No hay crispación...porque la intentamos evitar. Esto si que hay que apuntarlo.
  salut

  ResponElimina
 13. En aixó Miquel, cada familia és un món. A casa, la Nuri es maragalliana com la teva dona i jo fa ja temps que voto en blanc, abans havia votat CIU, però d'això en fa molt de temps, des del pacte del Majèstic.
  Les meves filles i els seus companys ni tan sols van a votar, potser la mitjana que segurament deu votar ERC. La veritat es que parlem poc de politica quan venen a sopar a casa un cop a la setmana, sempre hi ha temes més importants, encara que quotidians a tractar.

  ResponElimina
 14. Estic convençuda que l'11 de setembre d'enguany també serà pacífic però potser menys multitudinari: per exemple els meus pares, de 70 anys, l'any passat van participar a la via catalana davant de casa però aquest any no aniran pas a Barcelona, que els queda lluny. Aquest any sí que haurem de tenir present la majoria silenciosa, però no la que diu la Camacho

  ResponElimina
 15. Loreto, se sap que al final de qualsevol manifestació hi ha els aldarulls de sempre, fets pels quatre brètols de sempre, vagi de que vagi la manifestació.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada