VIARANYS INESCRUTABLES

- Monsenyor Cañizares -

El ministre del Vaticà, prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, Antonio Cañizares, apunta com el futur arquebisbe de Barcelona, en substitució de Lluís Maria Sistach. Aquest és el nom que sospesa el Vaticà i que avança aquest matí La Vanguardia. Cañizares és valencià, castellanoparlant i entén el català, de perfil conservador i defensor del concepte de la unitat d'Espanya. De fet, va ser un dels inspiradors del document episcopal que el 2006 va definir la unitat de la nació espanyola com un “bé moral” que els catòlics han de defensar. 

Hi ha hagut un ampli consens entre cristians i agnòstics en considerar positivament el nomenament de Monsenyor Cañizares (en cas que s'acabi produint) pel seu tarannà liberal, la seva humilitat i senzillesa, així com el coneixement i comprensió vers el que és Catalunya, la seva llengua i la voluntat de celebrar una consulta per separar-se d'Espanya. Esperem doncs el nomenament de Monsenyor Cañizares com arquebisbe de Barcelona amb la certesa que ajudarà a què el procès vagi pels viaranys inescrutables del seu senyor. 
Comparteix:  

Comentaris

 1. Tu estàs segur de tot això??

  ResponElimina
 2. Faig força cas de l'Enric Juliana i paga la pena llegir el seu article sobre el tema.

  Pitjor seria que ens posessin el de Solsona.

  Com que tot això de l'església sembla tan passat de rosca em costa d'entendre que es mantingui el negoci però considerant que és un poder que sembla que gaudeix de bona salut i ens afecta paga la pena estar una mica informat sobre el tarannà del candidat.

  ResponElimina
 3. a mi em cabregen Miquel, que vols que et digui.

  ResponElimina
 4. el su Kefe t'escolti Miquel, diu Sistach que a lo millor continúa una temporada més.

  ResponElimina
 5. no estic segur de res Josep,és el que diuen els mitjans.

  ResponElimina
 6. d'això és tracta Júlia, un nomenament així no afecta nomès als cristians, i si podrien mirar una mica a l'hora de designar el nou arquebisbe, almenys que tinguès un tarannà una mica democràtic i cristià.

  ResponElimina
 7. Yo no se quien es el arzobispo de Burgos como para importarme el de Barcelona...

  ResponElimina
 8. ni sabia yo que en Burgos también teníais de eso, el vuestro se ve que se llama Francisco Gil Hellín.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada