Passa sovint que hi ha notícies aparentment petites, que passen desapercebudes davant l'allau d'informació amb la què impunement ens envaeixen els mitjans diàriament. La història que ve a continuació, pot semblar petita, però en realitat és molt gran i molt bonica. 

"Antonio La Cava és un mestre jubilat protagonista d'aquesta preciosa història. Després de 42 anys d'ensenyament va decidir que podria fer encara més per difondre l'amor per la lectura als nens. Així, el 2003, va comprar una moto de segona marca Ape i la va modificar per crear una biblioteca portàtil que conté 700 llibres i que va "batejar" com "Bibliomotocarro" i en la qual ha estat viatjant des de llavors. Cada setmana condueix fins a les aldees de la regió de Basilicata al sud d'Itàlia. El so d'un òrgan anuncia la seva arribada. Quan senten la cançó , els nens van a la biblioteca mòbil amb un entusiasme generalment reservat per a l'aparició d'un camió de gelats. 
Antonio recorre cada mes 500 quilòmetres portant als més petits la seva passió per la lectura d'una forma totalment altruista. Sens dubte, una tasca d'un valor incalculable en aquests temps que corren."