Espanya guanyarà PIB gràcies a un canvi metodològic que considera riquesa del país la prostitució i el narcotràfic. La nova metodologia de l'INE permetrà que el producte interior brut (PIB) augmenti entre un 2,7% i un 4,5 % (entre 27.000 i 45.000 milions) a causa de diversos canvis en el sistema de càlcul i a la incorporació d'informació estadística nova i d'activitats il·legals com el tràfic de drogues o la prostitució.

El sistema europeu de comptes del 2010, que entra en vigor al setembre per a tots els països de la UE, ha orientat aquestes modificacions i canviarà el càlcul de la sèrie completa des del 1995 i 2013 dels comptes nacionals anuals, segons una nota difosa avui per l'Institut Nacional d'Estadística. Els primers resultats es presentaran el 25 de setembre. En compliment del que requereix l'oficina d'estadística comunitària (Eurostat), l'INE els ha remès una primera estimació del que augmentaria el PIB del 2010 amb el nou mètode.

Provisionalment han calculat que creixeria entre un 2,7% i un 4,5 %, un increment que es pot atribuir entre un 1,2% i un 1,5 % (entre 12.000 i 15.000 milions) a canvis metodològics, principalment a la capitalització de la despesa en R+D- Els canvis estadístics per circumstàncies com incorporació estadística nova o de millor qualitat (cens, EPA, Enquesta de Pressupostos Familiars) i altres canvis com la incorporació d'activitats il·legals suposarien un increment d'entre l'1,5% i el 3% (entre 15.000 i 30.000 milions). 

O sigui que Espanya a partir de l'aplicació d'aquest nou mètode per calcular el PIB passarà a ser la primera potencia Europea, nomès faltaria afegir al PIB el temps perdut a la màquina del cafè i a les fotocopiadores i encara apujariem més el PIB. Ah! i si s'ha d'anar a fornicar amb les senyoretes que fumen i et tracten de tu i pillar-se algún porret, és fa. tot sigui per apujar el Produce Interior Brut. De fet, no deixa de ser curiós que dues activitats il·legals i perseguides per l'administració, siguin precisament les que ajuden a apujar el PIB. O, com ho pensen legalitzar? diria que no ens ho han explicat.

Tambè s'hauran de fer alguns canvis de tipus lingüistic, en el sentit que dir 'fill de puta' a algú, en comptes de considerar-se un insult, és considerarà una lloança atès gràcies a la tasca desenvoluppada per la seva suposada mare Egpaña anirà més bé.

Per cert: No se com anava el PIB a Palestina fa més de dos mil anys.