París, Londres, Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa i Roma ja respiren ambient casteller. Els membres de les colles que, de la mà d'Òmnium Cultural, aquest diumenge han d'aixecar simultàniament castells en aquestes capitals europees per reivindicar el dret a decidir dels catalans ja han arribat en un ambient distès, festiu i i han inspeccionat el lloc. En alguns casos ja han aixecat les primeres construccions, com la Colla Vella dels Xiquets de Valls a París, o ho faran aquesta tarda, com els Borinots de Sants, a Lisboa. En total, 5.000 castellers de 71 colles ompliran les places d'aquestes ciutats, de Barcelona i 41 pobles de Catalunya en l'acció 'Catalans want to vote. Humans towers for democracy'.

Em pot semblar molt bé, o no, no és aquest el cas, tot això dels castellers no m'ha acabat de fer mai el pes ni li trobo la gràcia, em sembla una moda imposada producte d'un cert gregarisme kumbaià, que de fet, només és practicava a Vilafranca i rodalies. I ja no entro amb el tema dels enxanetes perquè és de Jutjat de Guàrdia, i sembla mentida que no es prenguin mesures en aquest sentit per salvaguardar la integritat de la mainada. 

Dit això, el que si m'agradaria saber, és qui pagarà les despeses de tota aquesta exhibició castellera per Europa d'aquest cap de setmana, i ja posats, quant em costarà a mi la part proporcional.