ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

QUANTA INDIGNITAT!


El pròper dia 24 de desembre farà sis anys que l'Arxiu Nacional de Catalunya va rebre el primer lot de documents d'entitats i particulars del 'Archivo de Salamanca': 120 llibres, la mayoria d'Antoni Rovira i Virgili. Aquest fet es va produïr setanta anys després de l'última ofensiva franquista... a Catalunya en que varen ser confiscats els documents pels feixistes. I així, setanta cinc anys després i amb 36 de democràcia encara quedaran per retornar a Catalunya unes 1.500 caixes amb documentació d'entitats i particulars, que de moment no tenen data concreta de tornada, perquè el Ministre Wert ha tornat a demorar l'entrega, emparant-se en no res, nomès per tocar el botet, o, possiblement perquè és més franquista del que sembla i li raca retornar-los, cal recordar que aquests documents són botí de guerra dels feixistes.

I és que ja som allí on estàvem: Uns documents, botí de guerra, molts d'ells privats que són els quals encara no han estat retornats, costa anys i anys recuperar-los, quan és tan òbvia la seva reclamació que fa enrogir de vergonya aliena quan aquesta fauna ibèrica mesetaria s'oposa per raons ridícules i sense fonament, arribant a un extrem que per a mi hauria ésser causa de querella judicial, i és el fet que l'Alcalde Salamanca el Sr. Lanzarote li canviés el nom al carrer on tenen el seu arxiu pel de la "calle del expolio". No se si refereix al "expolio" que van fer els seus (entenc que aquest Sr. ha de ser franquista convicte i confés, encara que ja no sigui alcalde) sinó no no s'entén el suposat expoli que representa per la seva banda, retornar-nos allò que és nostre i a més obeint a un mandat del Parlament de l'Estat Espanyol. Per cert què Ramón Fontseré, va morir sense poder recuperar els seus cartells.
 
Senyor! Quanta indignitat i ignorància rància encara camina lliure per l'altiplà.

Publica un comentari a l'entrada

14 Comentaris

  1. Fa gràcia quan els espoliadors parlen d'espoli per referir-se a la devolució (que incompleixen) als seus legítim propietaris de tot allò que ells van espoliar.

    ResponElimina
  2. KRT, o són feixistes o son ignorants, o possiblement les dues coses.

    ResponElimina
  3. Ells coneixen molt bé la història, per tan ignorants no ho són, feixistes si, i molt.

    Cada un dirà el que vulgui, però hi ha una gran diferència entre uns i altres. Si la gent volgués estar al cas, crec que cada dia serien més els que dirien Adéu Espanya.

    La foto de la placa de "El Expolio" penso que la podries posar al blog de "Collonades"

    ResponElimina
  4. ja li vaig posar fa temps la foto Josep, quan Lanzarote era l'ALCALDE.
    Tens raó en el que dius, Wert és una autèntica màquina de fabricar independentistes.

    ResponElimina
  5. Són capaços de manipular qualsevol qüestió: des de l'expoli fins a dir que a Catalunya es persegueix l'idioma espanyol

    ResponElimina
  6. i com ho repeteixen fins l'extenuació, molta gent s'ho creu, Loreto.

    ResponElimina
  7. Com podem creure amb les promeses legislades, quan encara estem igual i a més tenen tots els documents escannejats per experts de la Generalitat a la espera de la devolució dels originals? No són de fiar en absolut, ni tant sols per llei ja que les incumpleixen constantment!

    ResponElimina
  8. He oído decir que se han paralizado los envíos porque se estaban llevando cosas que no les correspondían entre otras muchas cosas papeles de personas o entidades que no tuvieron domicilio en Cataluña, entre ellos los del PSOE de Asturias y otros de Zaragoza, Vizcaya, Valencia, Teruel, Murcia y también de CNT que ya pidió que los documentos de su rama catalana vuelvan a Salamanca y la Generalitat parece que solo oye lo que quiere.

    Aqui esta otro punto de vista.

    ¿Quien tiene razón y quien no? no lo se, pero si se que si uno quiere recuperar su patrimonio robado o apropiado en condiciones muy dudosas, es mejor dar ejemplo, pues no se puede predicar una cosa y al mismo tiempo hacer otra.

    ResponElimina
  9. lo que se reclama, lo que falta por recibir es de aquí, Daniel, y está escaneado, lo otro son falacias que se difunden aposta para tergiversar la cuestión. No me interesa ninguna otra opinión, porqué es falsa, aquí sólo hay una realidad, documentos robados por los fascistas, expoliados por los fascistas están en la calle del expolio de Salamanca, retenidos por fascistas.

    ResponElimina
  10. Marta, no compleixen la paraula perqué no en tenen, fa MES DE DOS MESOS que havien de publicar les balances fiscals i encara ho estàn ajornant, ara diu el Montoro que a finals de JULIOL, ja veurem, potser si, aprofitantr que hi ha mig país de vacances.

    ResponElimina
  11. Daniel, ABC no es una referencia fiable, mienten más que publican.

    ResponElimina
  12. http://www.vozbcn.com/2011/12/18/96480/lerida-cobro-generalidad-arte/

    ResponElimina
  13. esta memez de los de la franja ya cansa y ya dije en su dia lo que tenia que decir, las obras de arte no son suyas, se compraron pagando para evitar que estos patanes las destruyeran o se las vendieran al primero que pasaba o se las dejaran robar por dejadez.
    Están en Lleide que es donde legalmente deben de estar y no se moverán de allí.

    ResponElimina