"La noticia és que dos terços de les espècies de papallones de Catalunya estan en regressió, i la informació la dóna Antonio Madridejos recollint la investigació de l'expert Constantí Stefanescu. 
papallona al safareig de casa
M'adono, de cop, que fa molt de temps que no he vist volar... cap papallona. Aquell vol de petits girs imprevisibles, aquella fragilitat, aquella mínima forma de color volàtil que semblava una minúscula arruga a l'aire, que anava passant d'un lloc a l'altre. He descobert, mentre escrivia aquestes ratlles, que parlava en passat. Sí, fa molt de temps que no he vist passar una papallona"

Aixó és el que escriu l'Espinàs a la seva columna diaria a 'el Periódico'.

No deixa de ser curiosa aquesta observació; precisament li comentava a la Nuri l'altre dia que enguany anant amb la bici pel bosc veia moltes papallones, de la mateixa manera que hi ha abelles i conillets petits que travessen els camins, i blat, i civada, i trapadella, poca 'colza' enguany (he trobat a faltar la seva grogor quan floreix). 



Ha estat un any de blat, i també de moltes roselles, o sia com cada any des que m'hi fixo. Han florit al seu temps els ametllers a primers de febrer i mes tard els cirerers i les pruneres, i com cada any en florir els primers ametllers la gent ha dit: 'una glaçada els matarà'. Però no els mata encara que glaci i segueixen donant-nos ametlles.

a Ribatallada
I és que no hi ha res de nou que no hagi passat abans, i poc canvia, llevat que potser la gent surt poc pel camp i els boscos, i potser seria millor que si pot ho tornés a fer el Sr. Espinàs, aleshores veuria les papallones que diu ja no existeixen però que les veu, i, si us plau, la bajanada del canvi climàtic aplicada a tot, sincerament, comença a cansar.

Arriba un moment en que un sospita que sempre hi ha algun interés ocult en aquests que fan aquests estudis catastrofistes. Recordeu quan als anys 60 deien que als 90 ja no hauria petroli? i podria fer una llarga tirallonga de prediccions catastrofistes per l'estil que han acabat en no res, com la pujada del nivell del mar (per exemple), deu ser que els que diuen aixó no els hi agrada beure's un whisky amb un parell de glaçons.

baixant de Castellar del Vallès cap la Salut