Quan Pablo Iglesias diu coses com les que llegireu a continuació, no està fent el populisme del que l'acusen els de dretes i els d'esquerres tambè, està dient veritats obvies, plenes de sentit comú. Potser és això d'ell el que tan sembla preocupar a la dita casta crosta...

"Sobre la proposta de l'FMI que es rebaixin els salaris a Espanya, Iglesias ha criticat que Christine Lagarde exigeixi baixar-los "un 10%", quan ella  "cobra 324.000 euros a l'any, i 23.000 euros al mes més dietes".

"Jo vinc d'Estrasburg i vaig estar amb Juncker. Qui governa a Europa és la troica. Ningú ha triat democràticament a aquests senyors que tenen sous d'escàndol i que s'atreveixen a fer propostes com que la gent a Espanya treballi per menys de 600 euros", va defensar el líder de 'Podemos'.

"Un país decent no pot permetre que una persona accepti treballar per salaris que no li permetin omplir la nevera amb productes bàsics, que algú estigui cobrant 500 euros al mes i que pugui ser pobre treballant". Pablo Iglesias va considerar "indignant que hi hagi càrrecs que cobren 8000-9000 euros al mes i que un llicenciat en periodisme coure 500 euros".

No, no és populisme, és simplement la reivindicació d'una justícia salarial social justa, i compte amb 'podemos' a les properes eleccions, de moment, encara no estan contaminats, tot arribarà, i ja veureu com aquestes reivindicacions aniran desapareixent del seu ideari a mesura que toquin poder. Tant de bo m'equivoqui, però de moment s'agraeix escoltar-les, és com una alenada d'aire fresc.