Hi ha una manera de llegir novel·les que consisteix a no veure-hi sinó simples - i gratuïtes - xafarderies sobre desconeguts. És, cal dir-ho, la manera de llegir-ne més senzilla, estesa i atractiva, ens deia Joan Fuster, només que potser amb el pas del temps coneixem ja totes... les xafarderies de coneguts i desconeguts, d'aquí doncs, el desinterès creixent per la lectura.
O potser hauríem de canviar la manera de llegir, recordo que de petit a l'escola la senyoreta Maria ens llegia novel·les de Jules Verne i nosaltres l'escoltàvem amb molta atenció, o, en una altra ocasió a casa, reunits al menjador, Txell meva filla gran ens va llegir "la noia que venia paraules 'd'Isabel Allende, i va ser una experiència molt agradable.
No he provat d'escoltar novel gravades en CD que seria una altra possibilitat.
Alguna cosa caldrà fer per recuperar l'interès perdut per la lectura.
Esperem no hàgim d'arribar mai a aquest extrem:
Esperem no hàgim d'arribar mai a aquest extrem:
2 Comentaris
Creo que ahora, con las nuevas tecnologías, se lee más que nunca. Faccebook, Tuiter, Pc, el movil ...es un continuo de escribir y de leer. Otra cosa es el alimento de nuestra lectura.
ResponEliminaNo se leen narraciones largas, a no ser que sean tabus (50 sombras de Grey).
No se lee poesía, a no ser que sea asignatura obligatoria y no se lee filosofía , a no ser que sea de la barata, o sea, populista.
Un abrazo
de llegir poesia 'en faig un tip Miquel, dec ser dels pocs, de fet tens raó, és com escriure, entre el feisbuc i el tuitter s'escriu molt ah! i el whatsapp, el que cal preguntar-se és que s'escriu i de rebot que es llegeix.
ResponElimina