CINEMA


Sovint s'ha qualificat el cinema d'art de masses. Fora millor dir-ne 'art contra les masses'. Totes les tiranies del nostre temps - millor que no en parlem - s'han aprofitat del poder estupiditzant del cinema per tal d'esborrar la sensibilitat social i humana de l'espectador. El cinema capitalista és, exactament, l'opi del poble. Els cinemes de propaganda són una altra mena d'opi amb idèntics efectes ensopidors, molt avorrits i sense somnis agradables. De fet, els que ens agrada del cinema és que ens infantilitza, fent-nos creure que podem ser art i part dels somnis que explica, com a contrast d'una realitat que volem defugir; una realitat vulgar i avorrida, que de fet és el que hi ha, la resta, cabòries de les que el cinema només ens en distreu, però que no s'en van quan a la pantalla surt... 'FI'.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Hay pelís que entusiasman , Cinema Paradiso, por ejemplo.
  Pelis que explican tu vida, o al menos la retratan, "No estoy hecho para ser amado". Pelis que te hacen pensar "El último tren", "Bombón , el perro". Pelis en la que sale la Juliette Binoche ¡¡¡¡¡ahhhh ...
  En fin, hay mucho tipo de pelis
  Salut

  ResponElimina
 2. ep! si surt Juliette Binoche, ja estem parlant de mes que cinema.

  ResponElimina
 3. Tot el què dius em sembla "une boutade" en la qual, a més a més, et permets generalitzar i, per tant, no respectar als amants del cinema. És simplista dividir el cinema en capitalista i de propaganda. És molt més dens que aquests dos conceptes triats pel broc gros.
  A mi el bon cinema m'ha ajudat molt, m'ha obert els ulls a moltes coses de la vida, m'ha ensenyat a admirar la fotografia i, algunes pel·lícules m'han distret sense anar més lluny.
  Salutacions, Francesc!

  ResponElimina
 4. Perdó, he oblidat citar que el comentari és de Joan Fuster Gloria, tot i que el subscric,per cert: fa ja molt de temps que no fan cinema, només projecten pel·licules, i si en fan alguna de cinema són ser un remake O UN DEJÀ VU.
  De fet, no por haver-hi amants del cinema, si fa molt de temps que ja no es fa cinema.

  ResponElimina
 5. A mi me gusta el cine y mucho ¿entiendo? pues no, se si me gusta o no me gusta y aunque hay peliculas que tienen mensaje, no necesariamente todas tienen que tenerlo, sino que cumplen la digna y loable mision de entretener al personal, sin más
  Quizás hubiera que definir que es arte y que no, porque hay cosas que dicen que son arte y yo creo que no y otras que no dicen que son arte y yo creo que si.

  ResponElimina
 6. Daniel, hace tiempo abandoné el cine, o el me abandonó a mi.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada