A l'Índia han llançat el 'desafiament de la galleda d'arròs' en resposta a la reeixida campanya benèfica 'Ice Bucket Challenge', per tal de cridar l'atenció de potencials donants per ajudar els pobres. L'acció s'està fent viral a Internet.
"Aquesta és la meva versió pràctica i tangible en resposta al 'Ice Bucket Challenge'. Cuinar o comprar una galleda d'arròs o biryani (plat d'arròs amb verdures de cuina índia) per alimentar els pobres", és el repte llançat per la periodista Manju Latha Kalanidhi a la ciutat índia de Hyderabad, informa el diari 'The Hindu'.

L'exitós 'Ice Bucket Challenge' (Desafiament del Cubell de Gel), té com a objectiu crear consciència sobre l'esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia neurodegenerativa progressiva que afecta les cèl·lules nervioses en el cervell i la medul·la espinal. Per a aquest fi una persona es llença una galleda d'aigua gelada per sobre, i repta públicament a un altre a que faci el mateix o donar diners per a la lluita contra aquesta malaltia.

"En lloc de desaprofitar l'aigua a l'Ice Bucket Challenge, s'hauria estalviar el líquid vital i alimentar els famolencs", va escriure Manju Latha en el seu mur de Facebook. No obstant, la impulsora del 'rice bucket challenge' (desafiament del cub d'arròs) destaca que la iniciativa és local, com una "solució pràctica als problemes del veïnatge".

Per a aquells que no puguin acceptar aquest repte, la periodista insta que donin medicaments als hospitals més propers. Després de la publicació d'aquest repte amb les xarxes socials, moltes persones han començat a fer donacions voluntàries en les seves respectives localitats.


No dubto de la bona fe ni les bones intencions de la periodista que ha engegat aquesta campana, però de fet, i vistes les reaccions de les 'personalitats' que s'han apuntat al 'Ice Bucket Challenge', el que s'hauria de fer és el 'desafiament de la galleda de merda', i que la gent és llances damunt seu el que són, merda, a poder ser, la seva pròpia merda. Aquest seria el bo, o almenys, seria autèntic.