Al genocidi i el terror que l'Estat Islàmic està escampant per l'Irak, no se li està donant la cobertura informativa que es mereix, sembla com si fos una questió menor, eclipsada per Gaza o la quasi paranoia de l'Ebola. Entenc que som a l'agost, que hi ha poques noticies, però els fets de'Irak són d'una enorme gravetat i es produeixen amb total impunitat.
Malgrat alguna reacció dels EEUU, sembla que els països occidentals tenen pànic a tornar a enviar tropes a Irak, escarmentats per la seva última i desafortunada acció.

Els kurds qualifiquen de "genocidi" la manera en la qual l'Estat Islàmic està assassinant als homes que no volen canviar de religió i els segrestos que comentin contra les dones i nens d'aquesta ètnia. En un capítol més de la tràgica situació per la qual travessen els kurds yazidí de l'Iraq, testimonis presencials descriuen com les nenes violades pels 'combatents "de l'Estat Islàmic se suïciden en massa quan són retornades a les seves famílies, informa el portal de notícies israelià Arutz Sheva.

Alguns supervivents, dels milers de desplaçats yazidí que han optat per refugiar-se en les muntanyes de la regió de Shingal a causa del mortal avanç d'Estat Islàmic a l'Iraq, van explicar a la cadena de televisió kurda Rudaw TV com un grup de tres noies retornades a les seves famílies, després de ser segrestades i violades, es van llançar des d'un penya-segat ja que estaven traumatitzades per la terrible experiència.

Un periodista kurd també va informar que la mare d'una de les noies va explicar que elles, en la seva desesperació, pregaven a altres refugiats que les matessin, però quan ningú ho va fer optar per llançar-se al precipici. A mesura que l'Estat Islàmic es desplaça violentament pel nord de l'Iraq, els testimonis diuen que la milícia terrorista s'ha plantejat matar qualsevol home que es negui a abraçar l'islam, a més de capturar dones i nenes per convertir-les en les seves esclaves. En un incident ocorregut divendres passat, 80 homes yazidíes van ser executats i prop de 100 dones i nenes segrestades al petit poble yazidí de Kojo, al nord de l'Iraq. 300 homes també van ser executats a la localitat de Kicho. 


Ahir es veien imatges a la televisió d'un camp de refugiats amb les tendes de campanya blanques perfectament aliniades a l'espera de rebre l'ajut humanitari que els hi havien d'enviar, i es veia a un nen  jugant amb una escopeta de fusta, fent veure que disparava. Passa a l'Àfrica, en ple segle XXI, on l'islam més que un problema comença a ser un malsón.