ÚLTIMS ESCRITS
latest

dilluns, 11 d’agost de 2014

SOTA UN ARBRE


El pare o gairebé avi dels blocaires que es fan i es desfan, ha recuperat aquest text de Krishnamurti, a 'El propòsit de l'educació'. És el més d'Agost, un més on l'activitat blocaire va de baixa, un bon temps per reflexionar sobre les coses petites (o grans) com aquesta que us deixo a continuació...

"Mirin, no han estat educats per estar sols. Alguna vegada han anat a passejar sols? És molt important passejar sol, seure sota un arbre, no amb un llibre, no en companyia, sinó només sol, i observar com cau una fulla, escoltar el xipolleig de l'aigua, la cançó d'un pescador, observar el vol d'un ocell i els pensaments propis mentre se succeeixen els uns als altres creuant l'espai de la ment. Si un és capaç d'estar sol i d'observar aquestes coses, llavors descobrirà una riquesa extraordinària que cap govern pot gravar amb un impost, que cap agent humà pot corrompre, i que mai pot ser destruït. (Krishnamurti, El propòsit de l'educació)"

Per més Canon Aede que s'inventin contra nosaltres, no podran evitar que passegem sols, que ens asseiem sota un arbre, i que observem la natura (de moment), i encara que després només poguem explicar-ho sense ni una sola imatge o ni tan sols dir que ho hem tret d'algun altre lloc...., per sempre, ens quedarà la paraula.
« PREV
NEXT »

7 comentaris

 1. Completament d´acord.
  salut

  ResponElimina
 2. La victòria més gran d'un home és no tenir por de conèixer-se ell mateix.

  ResponElimina
 3. Ens queden el pensament i la paraula que no podran ser-nos expropiats mentre tinguem memòria. Jo no sé estar sola sense la companyia d'una ràdio o d'un llibre però, de tant en tant, m'aturo i escolto la música del temps.
  Salutacions, Francesc!

  ResponElimina
 4. A vegades Marta, és millor no conèixer-se del tot...

  ResponElimina
 5. Al bosc hi ha molta música Gloria, i de bon matí, t'asseguro que és una sinfonia.

  ResponElimina
 6. Pasear solo, viajar solo e incluso acampar solo en mitad del monte lo he hecho muchas veces, creo que es una ayuda para desarrollar la personalidad, aunque dudo que este bien vista en esta sociedad que pone "al equipo" por encima de todo...

  ResponElimina
 7. aunque suelo hacerlo con la bici, es mi ejercicio casi a diario, a primea hora de la mañana y es un auténtico placer.

  ResponElimina