El pare o gairebé avi dels blocaires que es fan i es desfan, ha recuperat aquest text de Krishnamurti, a 'El propòsit de l'educació'. És el més d'Agost, un més on l'activitat blocaire va de baixa, un bon temps per reflexionar sobre les coses petites (o grans) com aquesta que us deixo a continuació...

"Mirin, no han estat educats per estar sols. Alguna vegada han anat a passejar sols? És molt important passejar sol, seure sota un arbre, no amb un llibre, no en companyia, sinó només sol, i observar com cau una fulla, escoltar el xipolleig de l'aigua, la cançó d'un pescador, observar el vol d'un ocell i els pensaments propis mentre se succeeixen els uns als altres creuant l'espai de la ment. Si un és capaç d'estar sol i d'observar aquestes coses, llavors descobrirà una riquesa extraordinària que cap govern pot gravar amb un impost, que cap agent humà pot corrompre, i que mai pot ser destruït. (Krishnamurti, El propòsit de l'educació)"

Per més Canon Aede que s'inventin contra nosaltres, no podran evitar que passegem sols, que ens asseiem sota un arbre, i que observem la natura (de moment), i encara que després només poguem explicar-ho sense ni una sola imatge o ni tan sols dir que ho hem tret d'algun altre lloc...., per sempre, ens quedarà la paraula.