ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

UNA FOTO D'AGOST



Aquesta fotografia, que podria ser perfectament de finals de setembre, la vaig fer ahir al mati entre Matadepera i Castellar del Vallès. A mi no m'ha sorprés, ja fa anys per a no dir de sempre, que a finals de juliol i a l'agost cauen fulles seques dels plataners. Els que representa que entenen de l'assumpte solen dir que es tracte d'estrés hídric, que no seria el cas, però queda be com a titular per justificar la caiguda de les fulles. Aquest estiu de calor poca n'hi ha hagut i ploure ha plogut bastant, pel que els plataners dificilment poden estresats.  I és que aixó del temps és molt curiós, la gent després de tants anys encara no ha acabat d'entendre i assumir que a l'estiu fa calor i a l'hivern fred. Ho dic perqupe any rere anys es queixem deñ fred o la calor com si fos quelcom excepcional, a banda que té el personal molt mala memòria de estius o hiverns anteriors. 
Suposo que si no existis l'espai del temps a radios diaris i televisions la gent estaria més a l'aguait, com abans, que cadascu sabia perfectament el temps que faria a la seva zona. De fet l'espai del temps és molt inùtil, i ocupa molt de temps al TN que entre aixó i el Barça s'en menja gairebé la meitat. És un espai el del temps, poc fiable, que perjudica més que beneficia i que francament s'hauria de suprimir, o si de cas, si algú volia saber el temps que entres en webs especialitzades.
Alguna vegada algun home o dona del temps s'han vantat del seu alt índex d'encert, per rebatre les crítiques que sovint reben, però donen dades falses, car si hi ha 30 dies seguits d'anticicló, el temps l'endevina fins i tot la portera d'en Nuñez, però ells ho compten com a % d'encert.
Ara que els del Govern parlen encara de retallar més, aqui podrien fer una bona tisorada, de fet, a Madrid ja els hi han insinuat.

Publica un comentari a l'entrada

13 Comentaris

  1. Apa! Si la gent mira les notícies només per saber quin temps farà! :)

    ResponElimina
  2. Loreto: la gent potser si que mira les noticies, les persones ja les saben d'abans, i per aixó hi ha a la xarxa informació del temps.

    ResponElimina
  3. jejeje...tengo una vecina que aunque llueva va a mirar el telediario para cerciorarse de que es cierto ¡¡
    jajaja

    ResponElimina
  4. MIQUEL, per a molta gent, si no ho diuen a la tele, no és cert.

    ResponElimina
  5. Un espai avui absolutament inútil com tants altres però que té èxit, fins i tot per la ràdio he escoltat consultes -als mateixos meteoròlegs, que com la gent de les tertúlies, són a tot arreu:


    -La meva nena aquest dimarts serà a Ximpom de la Pampa, em pots dir quina roba s'haurà d'emportar?

    Tot és cada dia més surrealista.

    ResponElimina
  6. Per cert, a les dones del temps i a d'altres locutores no sé si quan es fan gran les exterminen que ja no les veus més.

    ResponElimina
  7. Júlia, aixo del temps arriba a punts surrealistes. Un dia truca un a la radio i pregunta: a Premia de Mar, al carrer Major num 34 a les dotze del migdia,...plourà? Dic Premia, com podria dir Malgrat, no recordo el nom del poble.

    ResponElimina
  8. JÚLIA: Més que quan es fan grans, quan deixen de ser molt joves. DEU SER UNA QUESTIÓ D'ESTÈTICA.

    ResponElimina
  9. AQui siempre hace viento, en invierno frio y viento y en verano calor y viento por el dia y aire fresco por la noche. Asi sin satelite ni leches...

    ResponElimina
  10. SE me olvidaba no hay primavera ni otoño propiamente dichos...

    ResponElimina
  11. si que hace viento,incluso escribí un poema de un golpe de viento helado que me invadió en Burgos cerca de la catedral. Cuando el grajo vuela bajo, hace un frio del carajo, dice el dicho.

    ResponElimina
  12. Ha plogut i no està fent massa calor, però també ha fet molt de vent i el vent contribueix molt a l'evaporació a través de les fulles. En el balcó tinc unes plantes de flor de nit (el "dondiego de noche"), que estan molt ufanoses, amb gran quantitat de flors, però encara més, de fulles. Doncs els dies que ha fet vent, les havia de regar tres vegades! A primera hora de la tarda les tiges i fulles eren capcotes, mig pansides, i tot era abocar aigua a la jardinera com de seguida revifar-se.

    ResponElimina
  13. sovint, a les plantes quan menys cas els hi fas, millor estàn. A casa tenim un hibiscus i un aloe vera, i la segona amb poca aigua en té prou.
    Quan als plataners, fa ja uns quants estius que a finals de juliol comencen a perdre fulles, tant si plou com si no.

    salut

    ResponElimina