Parlàvem de cinema avui amb mon germà petit, i no se per quins setze ous ha aparescut en la conversa aquesta pel·lícula, de la que en vaig parlar aqui fa ja quatre anys. (Ah si!, en Santi m'ha recomanat que veiés Her al plus que la fan un... dia d'aquests):

"MASKED AND ANONYMOUS és de les pel·licules més estranyes que he vist a la meva vida. Jack Fate (*)(Bob Dylan) està tancat a una preso i el deixen sortir per fer un concert benéfic en una país sense especificar-ne cap en concret. La película és política: podria ser uns Estats Units decadents on la gent lluita sense cap raó i no confia en el seu Govern.
El film descriu la visió de Fate del món polític, amb gent lluitant sense raó, amb una Nació sense esperança i governs en els quals no es pot confiar, tot i que alhora Fate deixa clar que ell "sempre ha estat un cantant i potser res més que això". El protagonista no mostra en cap moment solucions a cap dels problemes que el film presenta; més aviat, deixa clar que "va deixar d'intentar entendrel's molt temps enrere".

La primera vegada, la vaig veure començada (al canal plus) i em va cridar l'atenció atès en una escena hi havia Bob Dylan i Val Kilmer xerrant, i francament em va sorprendre la parella per inversemblant. Uns dies més tard la vaig veure sencera.


Tota la pel·lícula gira al voltant d'aquesta actuació i és plena de cameos d'actors prou coneguts, com Jeff Bridges, Penélope Cruz, John Goodman, Jessica Lange, Luke Wilson, Angela Basset, Bruce Dern, Ed Harris, Val Kilmer, Christian Slater, Chris Penn, Mickey Rourke ...i algúns que em dec deixar.

Sincerament no puc dir que sigui una bona pel·lícula, però tampoc què sigui dolenta, és, diguem-ne exótica o peculiar. De fet el guió és del mateix Dylan i la direcció més o menys també. No sé, aixó en Lluís Bosch o Allau, que són els cinefils del meu entorn catosfèric us ho podrien dir.
Jo us deixo el trailer d'una pel·lícula que no sabria dir si es bona o no, però que no em va deixar indiferent, i sovint, com avui, recordo. Alguna virtut havia de tenir doncs....


(*) A 2.666 de Bolaño hi ha la part de Fate, no se si casualment el cognom té a veure amb la pel·lícula o a l'inrevés.