Mentre tothom es desfeia en elogis pel gran exercici de democràcia que ha suposat el referèndum per la independència d'Escòcia, on el 'SI' ha tret uns resultats més que dignes, ahir a la tarda, se sabia la noticia de la dimisió d'Alex Salmond.
L'home que va guanyar la campanya del referèndum, va acabar perdent per més de deu punts les eleccions, i presentava ahir la seva dimissió. Deu punts. Massa no és, ni crec que afectès al seu orgull, que no pot afectar-se donada la seva més que demostrada capacitat tàctica. Salmond, que podria ser filo-convergent, té pinta de botiguer, és hàbil i populista, diguessim que l'home Pujolejava', amb una millor familia que el nostre Pujol, i a qui mai han aconseguit els Britànics trobar-li res estrany enlloc.  
Salmond plega, ho deixa perquè ha perdut. Salmond ha perdut per deu punts i se'n va. Ha remogut la política britànica, ha aconseguit la nova construcció de l'autonomia escocesa en només quinze anys i malgrat tot se'n va. 
A que espera Artur Mas, ell tambè ha perdut, encara que no ho sap o no ho vol saber, però no dimitirà, està enganxat a la cadira amb loctite.