El primer ministre del Regne Unit el Sr. Cameron assegura que podria haver prohibit el referèndum però no ho va fer perquè és un demòcrata

"Sóc un apassionat amb el Regne Unit però també sóc un demòcrata, podria haver prohibit el referèndum però he preferit que els escocesos parlessin", ha afirmat avui des de Londres David Cameron a l'hora de defensar-se dels que el van criticar per acceptar la consulta proposada per Alex Salmond, el 2012.

El primer ministre britànic ha assegurat que complirà ràpidament amb les promeses de transferir més autogovern i poders a Escòcia. En una compareixença des de la seu del govern britànic, ha manifestat la seva satisfacció per la victòria del no. "La gent d'Escòcia ha parlat i ha estat un clar resultat, de què volen continuar junts" amb les quatre nacions britàniques."

El que no ha dit Cameron, que no és un gran demòcrata, però si que és llest, és que ell sabia que havia començat a fer que guanyes el no just en el moment d'autoritzar la consulta als escocesos. Hàbil, Cameron ha sabut veure bé la jugada, tot  i que deu haver estat despert tota la nit fins certificar que la seva aposta (que tampoc era tan arriscada) li havia sortit bé. Tot el contrari que el seu homònim Espanyol, l'encara menys demòcrata Mariano Rajoy Brei, que en no ser ni llest ni hàbil, segueix sense entendre res i continùa negant la consulta. No és que sigui gallec, és que no dona per a més i el baix nivell és el que és; algú li hauria de dir que l'autoritzes, que guanyaria el no i tindría al Govern de la Generalitat sota el seu jou, rendit i derrotat per pactar el que a ell li convinguès, i, fins i tot podria donar mostres de generositat i omplir-nos més el cove.