ÚLTIMS ESCRITS
latest

divendres, 19 de setembre de 2014

EL SEU 'NO' ÉS EL NOSTRE 'NO'


Són les 6:30 del matí. A aquesta hora sembla que el 'no' guanya amb claretat a Escòcia. Kathryn Crameri Profesora de la Universitat de Glasgow, Analista de la política catalana des de fa temps, que acaba de publicar Goodbye, Spain? The Question of Independence for Catalonia,  en una entrevista recent deia:

--En el moment que hi hagi una victòria del 'Sí', canvia absolutament tot. Canvien les regles del joc. Caduquen tots els posicionaments contraris que s'han fet fins ara. S'obre un nou món.

-Dieu que canvien les regles del joc. De fet, abans d'aquella enquesta, l'Estat espanyol pensava que el cas català era un afer intern, però a partir de llavors s'ha adonat que passava a ser un afer europeu. Però algú d'Europa estarà interessat en posar-se en aquesta discussió? 

--Tothom continuarà dient que el cas català és un afer intern, d'això n'estic segura. La posició envers Catalunya no canviarà. Fins que la situació sigui prou conflictiva, prou perillosa, com perquè internacionalment no puguin no fer res. Per exemple, si hi arriba a haver una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) per part de Catalunya, la UE hauria de deixar de no fer res, perquè el conflicte potencial podria ser molt gran. Sense que hi hagi algú que ostenti el rol de mediador, tot això podria ser molt perillós. 

-Perillós, per què? 

--Si es convoca la consulta del 9 de novembre i el Tribunal Constitucional espanyol (TC) la il·legalitza, i Rajoy fa alguna bogeria com treure les tropes o arrestar Artur Mas, o el que sigui, això faria que Europa hagués d'intervenir. Però seria una cosa realment extrema. A més, s'ha de tenir en compte que els catalans han fet una feina important tractant d'explicar què passa a Catalunya als líders d'arreu del món. I diria que hi ha simpatia envers els catalans, però algú actuarà per ajudar-los? La meva opinió és que no, si no és que la situació esdevé prou tensa, prou conflictiva, com perquè es pugui percebre com un gran daltabaix.


Però ha guanyat el 'no' i el joc s'ha acabat, el seu i el nostre.
« PREV
NEXT »

6 comentaris

 1. Si hubiera ganado el "si" no hubiera sido con mi voto.
  Si hubiera ganado el "no", no hubiera sido con mi voto.
  La pregunta de aquí es doble. Y mi respuesta es "SI/NO".
  SI a una máxima devolución del PIB catalán aportado, que no es poco, y con ello el ataque más frontal a la manera de actuar de nuestros gobernantes, al Sr Mas y a quien ayuda a los menesteres opacamente, porque no se quiere quemar.

  La SANIDAD, de la que huyen porque dicen no tener suficiente dinero, por ejemplo, quitando plazas en hospitales (se de lo que hablo y digo lo que quiero decir).
  LAS PAGAS DE LOS FUNCIONARIOS que han visto recortadas, con la misma excusa que lo anterior.
  LA LEY DE DEPENDENCIA que es otra verguenza llevada a cabo por el Sr Mas y su ayudante escondido, el Sr Junqueras.
  LA ley de ayuda a los desfavorecidos, otra que tal baila porque no hay pasta, dicen.

  Por eso quiero unos votos en Catalunya. Para votar que SI queremos mas disponibilidad crematística y que no pueda tener excusas el tal BOI RUIZ, el director de la SANIDAD PRIVADA .
  Yo si que quiero votar.
  Salut

  ResponElimina
 2. Me gusta más esta plantilla que la otra..

  Salut

  ResponElimina
 3. aquestés el punt clau Miquel, a escòcia han pogut votar, tots, i aqui no ens deixen. I ja has vist el resultat i saps que penso succeiría aqui.

  SALUT

  ResponElimina
 4. Daniel, es que ayer me confundí y me cargué la otra, así que de momento dejo esta.(de momento)

  un saludo.

  ResponElimina
 5. El ATRASO AL PAGO DE LAS FARMACIAS : que es otra deferencia de nuestro gobierno de aldea, haciendo que muchas de estas empresas (las farmacias) tengan que autofinanciar el costo de las medicinas...

  ResponElimina
 6. Miquel: Aquest més diu que no els pagaran, i els en deuen dos més d'atrassats.

  Coses d'en Boi, tambè.

  ResponElimina