Una de les infermeres que va cuidar a l'Hospital Carlos III de Madrid el religiós Manuel García Viejo --que es va morir d'aquesta malaltia el 25 de setembre després de ser traslladat des de Sierra Leone-- ha donat positiu en dues proves per detectar el virus de l'Ebola, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat espanyol. És el primer cas de contagi a Europa i es va produir malgrat el protocol de seguretat que es va activar en aquell cas. El Ministeri de Sanitat espanyol ha activat un gabinet de crisi. L'infermera s'hauria contagiat a l'Hospital Carlos III de Madrid, on va ser ingressat García Viejo. Aquest dilluns ha anat a l'Hospital d'Alcorcón amb símptomes de contagi.

Diuen que el diable sap per diable no per vell,  ja vaig avisar que aixó succeiria, i és que hi ha coses que està cantat que han de passar, com aquesta infecció, i si havia de passar, havia de ser a Espanya, o a Catalunya si s'haguès donat el cas, on sinó? no ens enganyem. La ministra de Sanitat, Ana Mato, ha reconegut aquesta tarda que encara no se sap la via de contagi. 'Es treballa per identificar la via de contacte', ha assegurat Mato. La infermera va agafar vacances l'endemà de la mort de Garcia Viejo i la matinada del 30 de setembre va començar a mostrar 'símptomes vagues', segons ha explicat el director de l'Atenció Primària de la Comunitat de Madrid, Antonio Alemany. Una trentena de professionals sanitaris i el marit de la malalta han estat explorats com a mesura de prevenció per descartar que tinguin el virus.
S'ha de tenir en compte que la Ministra de Sanitat no sap ni que va sopar ahir, ni qui paga les festes dels seus nens, ni els cotxes de luxe del seu marit, ella pasa per aquí sense assabentar-se de res, dada primordial per a ser Ministre a Espanya.