"Artur Mas: No és coherent presentar el 9-N com la semifinal del procés i després negar-se a celebrar la final sense la garantia de victòria que li proporcionaria la gran llista amb ERC i la societat civil. Qui no es vulgui arriscar a perdre no mereix guanyar.

Oriol Junqueras: No és coherent negar-se a ser el número dos de la gran llista independentista i anar pel món reafirmant a tort i a dret la manca d'ambició presidencial. Qui no vulgui ser president, i a totes, que no encapçali llistes."

Paraules, paraules, paraules. I els fets?. De fet no deixa de ser tot plegat bastant senzill, aquí del que es tracta és d'anar-se carregant de raons per justificar unes elecciones anticipades (res d'esgotar la legislatura), unes eleccions en les que gairebé estic segur no hi haura una candidatura unitària, i, unes eleccions que guanyarà ERC, el que no se sap és quants escons aconseguirà, i aqui està la clau, en la mesura que tingui una representació important al Parlament  ja pot Junqueras declarar la DUI, malgrat un elevat sectors de ciutadans de Catalunya no hi estigui d'àcord. I després que surti el sol per Antequera.
Però per aixó que acabarà així, hem estat perdent molt de temps i esforços inutils, esgotadors, possiblement necessaris per carregar-se de raons per arribar a la decisió final. I consti que ho escriu un que no té gens clar aixó de la independència, però que si enten que per uns motius u altres ja no hi ha cap altre sortida que anar a la DUI, i no tota la culpa és d'aquí, possiblement si al front del Govern Espanyol en comptes d'un trist i negat Registrador de la Propietat hi haguès hagut algú de més entitat, de més visió política d'alçada no hauria fet falta arribat fins aqui. "Però España y yo somos así Señores, que le vamos a hacer, si somos como el escorpión de la fábula, que no puede evitar atacar al que le lleva en su lomo aunque se ahoguen ambos"