Diuen els del Govern que el que està passant amb el procés sobiranista no és un tema jurídic sinó polític, i aquesta afirmació la repeteixen una vegada i una altra, com si no ho sabessim d'antuvi i ara els haguès sorprés. I és que el Govern es contradeix, per una banda insten al TC perquè decideixi i per l'altre es queixen de la decissió, quan el TC fa l'ùnic que pot fer, que es seguir fil per randa el passos que la propia llei li marca. Aquests comitès i comissions creats a posteriori de la decisió del TC de suspendre la Consulta, són foc d'encenalls i el Govern ho sap, el que no entenc és el perquè, potser no estiguin tan ben assessorats com diuen. 
La sensació és que pensaven que si durant aquests últims dos anys duien a terme una tasca de intoxicació i adoctrinament mediàtic sistemàtica i matxacona com han fet, acompanyat de tres grans movilitzacions de personal, ja tenien la rao que dona la força de la gent, la que diuen que és qui mana a Catalunya, el poble que vota. I aixó no és cert. I ara estan en un cul-de-sac, uns que volen ajornar la Consulta i altres que la volen fer si o si el 9-N. Uns i altres topen però amb el Dret, els hi agradi o no, un dret que ha d'acatar i que diu que el dia 9 de Novembre no es por cel·lebrar la Consulta. La resta només es marejar la perdiu i enganyar als ciutadans.
Artur Mas s'ha entestat en intentar negar l'evidència, la realitat i  com a "la sirena varada" d'Alejandro Casona, un personatge que a la televisió interpretava Paco Morán, va sempre amb un drap als ulls proclamant la seva ceguesa per defugir la realitat i amagant-se sota aquesta falsa ceguesa justificar la seva mancança per afrontar la dura realitat. I no pots simular una mancança que no existeix, tard o d'hora has d'obrir els ulls i enfrontar-te a la realitat per dura i complexa que sigui, car de no ser així si continues fen-te el cec, el que et pot passar es que pots acabar donan-te un a bona patacada.