ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimarts, 7 d’octubre de 2014

LA POR DELS IDIOTES


Sierra Leone va registrar 121 morts per Ebola i multitud de noves infeccions durant la jornada de dissabte, en un dels pitjors dies des de l'esclat del brot en aquest país fa al voltant de quatre mesos, segons les estadístiques publicades pel Govern. La xifra de víctimes mortals a Sierra Leone va passar de 557-678 després de les morts que es van registrar dissabte. A més, les estadístiques diàries compilades pel Centre d'Operacions d'Emergència del país indiquen que també hi ha 81 nous casos de febre hemorràgica. El nombre total d'afectats pel brot que afecta diversos països de l'Àfrica Occidental no para de créixer. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va elevar dimecres passat a 3.338 el nombre confirmat de morts pel brot i en 7.178 el total de contagis. No obstant això, ha advertit que el seu informe no és complet, ja que no es coneix l'abast exacte del brot més gran de la història d'aquest virus, descobert el 1976 de la República Democràtica del Congo. 
A Libèria, el país més afectat, han mort fins ara 1.998 persones, per sobre dels 710 morts registrats a Guinea i els esdevinguts a Sierra Leone. A més, també s'han confirmat casos al Senegal i Nigèria. L'OMS va incloure en el seu últim balanç contagis en regions guineanes i sierraleoneses frontereres amb Costa d'Ivori, on no s'ha registrat de moment cap malalt.

Aquesta informació és real, però els mitjans informatius?, a penes li han dedicat el seu temps sobre tot els televisius. Ara, una sola infectada a Espanya i ja tenim el tema del dia a tots els telenotícies i programes com el d'Ana Rosa Quintana i altres per 'estil. Ara tothom sabia que no s'havien pres les mesures correctes, que no hi havien mitjans, etc, com sempre.

La gent d'Alcorcón, els veïns de la infermera afectada idiotament histèrics davant la por de contaminar-se. Tot plegat és lamentable i vergonyós. Ara, Piqueras de telecinco gaudeix com un verro, ja te tema per dies i de passada ni tan sols es parla de la consulta.

Vivim en una societat equidistant amb el mal dels altres i poruga en excés en el propi, una societat que es diu solidària, i no ho és,  la societat dels pobrets negrets de l'Africa, la compasiva de lluny, una merda de societat, tant els informants com els informats o millor dit, desinformats. És la por dels idiotes, els africans no tenen por, es limiten a sobreviure cada dia si poden i no tenen temps per tenir por, això és cosa dels opulents, no dels abandonats pels déus i els homes.

« PREV
NEXT »

10 comentaris

 1. Mira.t'ho diferent.
  L'ebola ha traspassat fronteres i ha arribat a Europa. Potser ara posem fil a l'agulla i esmercem seriosos esforços per combatre'l, que la cosa ja no és només un problema d'Àfrica. I potser, de retruc, aconseguim disminuir el nombre de morts en aquell altre món (tercer, quart, o vés a saber quin) que tenim tan a prop i que només volem per treure'n profit mentre no emprenyin gaire.

  ResponElimina
 2. OTRA VEZ DAS EN EL CLAVO.

  "...La gent d'Alcorcón, els veïns de la infermera afectada idiotament histè
  rics davant la por de contaminar-se..."

  Demasié la idiotez.." uyyy que yo bajaba con ella en el ascensor " ¡¡¡
  Estimado Francesc, entre tu y yo, si sus vecinos/as pudieran eliminar a la chica por miedo al contagio...
  Por cierto...los animalistas, tan buenos ellos, dicen que el perro si se ha de matar, que se le fulmine.(la cosa tiene miga), pero que sea muy dulcemente.
  Ya te digo...si ha de haber contagio...eso si...dulcemente, muy dulcemente.

  Sra NINONA:
  el Ébola ya hace tiempo que está en Europa. Ha entrado por las pateras entre España e Italia (cada día llegan de 150 a 200 entre los dos países) pero no se dice nada.
  Y Europa lo sabe.
  Quien se frota las manos son las farmaceuticas.

  ResponElimina
 3. En Miquel ha reblat en el clau, Ninona, l'ebola, el dengue o la malaria venen en pastera, i no d'ara sinó de fa temps. Aqui s'informa amb escreix d'unes coses i s'en callen d'altres, segons convingui.

  ResponElimina
 4. Miquel: que li posin el veri amb sucre, no et fot. A banda que dic jo que el gos es pot aïllar i esperar a veure, que els animals són mes resistents que nosaltres a moltes coses d'aquestes.

  ResponElimina
 5. Quan als veïns de la infectada, és el que hi ha, ignorància i sordidesa congènites.

  ResponElimina
 6. Alguien dijo alguna vez en algun sitio que no existe mejor arma para manejar a la poblacion que el miedo. En esta situacion conviene volver a ver V de Vendetta.
  Nunca me gusto que me quisieran meter miedo, me gusta que me informen.

  ResponElimina
 7. asi és, y estos del Gobierno saben jugar a este juego. Contigo, habria que revisar de vez en cuando V de vendetta.

  ResponElimina
 8. La cosa no em fa gens de gràcia, el govern espanyol ho està fent molt malament i és per tenir-ne por. I no em considero ni idiota ni imbècil, amb tots els respectes.
  Salut, i mai més ben dit ni desitjat.

  ResponElimina
 9. en dir idiotes em referia al comportament de la gent davant d'una amenaça que no és real. No passarà res, com quan la Grip A - ho recordes, o quan les vaques boges o el forat de la capa d'ozó. Tot això està dissenyat per distreure i de passada acollonir al personal. Teatre, pur teatre.

  ResponElimina