MORT ACCIDENTAL D'UN NIGERIÀ




Parlen d'ajudes mil milionàries per Àfrica, s'omplen la boca amb paraules com solidaritat i ajut als desfavorits, parlen de protocols. Res, tot paper mullat, obscenament permeten per una serie de negligències, de deixadesa coiuntural i congénita, que un noi nigerià mori per no ser atès a temps, tot perquè algun imbecil va pensar que patia l'ebola, Collons!, si l'ebola a Espanya no ha matat ni matarà a ningú (els dos missioners ja venien sentenciats), i entre Sabadell i Ripollet n'han mort 10 de legionela i n'hi s'ha pres cap mesura excepcional, no se sap exactament d'on venia, i mentrestant, la gent, molt més savia, entrava i sortia com si no anés amb ella, d'Urgències del Parc Tauli. Ebola, Grip A, les vaques boges...."V" de vendetta és la clau, de la seva por enviada contra nosaltres per generar la nostra por, i no hem de caure en aquesta trampa.

"Un nigerià va morir dissabte a l'aeroport de Barajas per la ingesta de boles de cocaïna. Tot i que procedia de Turquia, els símptomes que presentava van fer activar el protocol per Ebola i es va esperar a l'arribada de Sanitat Exterior per valorar-lo i traslladar-lo a l'hospital. Però van fer tard. Quan finalment els equips del ministeri van arribar ja feia 50 minuts que jeia al terra sense ser atès.Segons fonts aeroportuàries consultades per Efe, el ciutadà nigerià va aterrar a Barajas a les cinc de la tarda amb un vol de la companyia Turkish Airlines i, un cop a terra, va començar a patir tremolors i fins i tot convulsions, fins que va desmaiar-se a la zona de duanes de la terminal 1.
No va ser fins a les 18.05h, segons fonts consultades per 'El Mundo', que Sanitat Exterior va arribar a on es trobava el pacient. Van trigar 50 minuts després d'haver rebut l'avís del Centre de Gestió Aeroportuària, a qui li havien dit que trigarien màxim mitja hora. Durant aquest tmpes es va decidir paralitzar l'embarcament del vol que havia de sortir a les 18.50h en el mateix aparell i es va decidir demanar la llista de tots els passatgers, com a possibles contactes. A les 17.43h el nigerià encara no havia estat atès, però ja s'havia declarat l'Alarma Local Sanitària als edificis de la T1, segons 'El Mundo'.
A les 18.30h, 25 minuts després d'haver arribat els de Sanitat Exterior, descarten un contagi per Ebola. Vint-i-cinc minuts després moria el ciutadà nigerià. La seva parella havia informat a la guàrdia civil una hora abans que portava quatre anys sense viatjar a Nigèria. Segons fonts mèdiques, la forma de salvar a algú que ha ingerit boles de cocaïna és intervenir-lo quirúrgicament de forma immediata i retirar del cos les restes de boles de droga."

4 Comentaris

Més recent Anterior