t'agrada conduïr? -

Red Bull et dóna ales. Aquest eslògan ha acompanyat a la companyia de beguda energètica des de fa anys. Anuncis de televisió, premsa, ràdio ... la cridanera afirmació, que semblava una encertada estratègia de màrqueting, ha resultat sortir cara a l'empresa austríaca. Benjamin Careathers voler posar a prova la legalitat del 'claim'. I un jutge li ha donat la raó.

A ell i a diversos demandants que havien denunciat a Red Bull per publicitat enganyosa. En el cas de Careathers, consumidor habitual de la beguda, el seu argument va ser que després de 10 anys de consum no tenia ales ni havia millorat el seu rendiment intel·lectual o esportiu.

La companyia tindrà, per tant, d'indemnitzar cada consumidor amb 10 dòlars (gairebé 8 euros) o un xec regal de productes de la marca valorat en 15 dòlars (uns 12 euros) a aquelles persones que s'hagin sentit "decebudes" entre el 1 gener 2002 i el 3 d'octubre de 2014. Tenint en compte els consumidors que s'han unit per dur a terme el procés judicial, la xifra total puja a uns 13 milions de dòlars (més de 10 milions d'euros). El més curiós és que no es requereix una prova de compra. Això sí, la 'oferta' només s'aplica als clients dels EUA.


Aqui hi hauria un bon negoci a tenir en compte si ens organitzem, podem demandar de fet a qualsevol Empresa, des de les que diuen que donen la xispa de la vida (que mai l'he vist), sensació de viure, que tampoc l'he experimentat, que renta més blanc (i queda igual),a anuncis de cremes anti arrugues, i un llarg etcètera, de fet tota la publicitat es enganyosa, o gairebé tota, podriem demandar també a tots els anuncis de colonia en francés gilipuà cool, a Media Mark, perquè som beneits que no tontos, a la Caixa 'parlem', i no parlen, i per suposat a tots els Partits Politics pel seu programa electoral no complert i fins i tot al Nostre Govern, per prometre una consulta que no es farà.

Se'ns ha girat feina, però ens hauriem d'organitzar, per guanyar aquestes demandes s'ha de fonamentar bé l'argumentació. S'admeten idees i més empreses possibles a demandar.