L'austríac Felix Baumgartner es va fer famós mundialment fa dos anys quan va batre el rècord de caiguda lliure des del punt més alt, 39.068 metres. La seva gesta va ser retransmesa en directe (patrocinada per una beguda reconstituient que fa poc ha estat demandada per mentidera) i milions de persones a tot el món van veure com ho aconseguia. Doncs bé, aquest divendres, sense fer soroll, gairebé passant desapercebut, el vicepresident de Google, Alan Eustace, de 57 anys, va saltar des d'una altura de 41.150 metres i va batre el rècord de Baumgartner. Eustace va pujar en un globus d'heli sobre el desert de Nou Mèxic (EUA) i es va llançar en caiguda lliure arribant a una velocitat màxima de 1.322 quilòmetres per hora (822 milles per hora), trencant la barrera del so i superant així també en velocitat al rècord de Baumgartner, que va ser el primer humà a trencar aquesta barrera. L'executiu de Google portava un vestit pressuritzat com el dels astronautes dissenyat especialment per suportar altituds i velocitats extremes com les que ha suportat durant la caiguda lliure, abans de desplegar el paracaigudes. Eustace, que va trigar dues hores a ascendir en globus fins als 41.150 metres, va baixar en tan sols un quart d'hora. El salt s'emmarca en un projecte de la corporació Paragon Space Development dedicat a l'exploració de l'estratosfera. Encara que Eustace és un dels vicepresidents de Google, va saltar a títol personal i l'empresa tecnològica no està involucrada en el projecte.
La història es commovedorament estùpida, perquè demostra el nivell d'estulticia i superficialitat al que hem arribat, En el fons la diferència entre Baumgartner i Eustace és la posaba en escena i la seva publicitació, de fet, ni l'un ni l'altre té cap mèrit, tothom des de fa temps que, tot el que puja, baixa, i de fet, que importa com baixi. Al cap i a la fi, Eustace ha demostrat la obvietat, la 'gesta' de Baumgartner la pot fer qualsevol, nomès és questió de temps, diners i un afany de notorietat, perquè en el fons Eustace com Baumgartner és el que perseguien, encara que s'ha de reconèixer que Eustace ha estat més discret, o possiblement a la llarga mes llest i subtil.
Aixó de llençar-se des de l'espai deu venir a ser com pujar a l'Everest pel cami fàcil, aquell al que hi volen posar escales mecàniques per agilitzar l'ascensió al tram final. Món de mones. Voldria aclarir que de totes maneres que a un servidor mai se li ocorriria fer cap de les dues coses, la vida és massa curta per perdre el temps en bestieses.