Ah! l'esperpent continua, Valle-Inclàn ha ressucitat i Berlanga xala com un berro. Sazatornil està pendent de rebre el paper de secundari de luxe, i Mihura i els germans Quintero ja preparen el guió: L'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, proposa, si cal, prohibir la circulació de cotxes pel casc antic per evitar l'entrada de vehicles de la policia espanyola o la Guàrdia Civil. El Quinqui Arrufat: «Sortirem a votar, votarem i guanyarem per golejada». Mossen Fernández Diaz ha legalitzat Alba Daurada, L'Artur que s'ha posat les orelleres i tira endavant qual sota carro, caigui qui caigui i peti qui peti. 
No ens poden atacar els perversos espanyols amb els submarins perquè baixen però no tornen a pujar, els tancs s'ensorren a l'asfalt per excés de pes, els destructors estàn al port amb bombes traient l'aigua perquè no naufraguin, L'unic portaavions que tenen no sabe no contesta, el Juan Sebastian Elcano és dedica a traficar amb droga, i l'alt càrrec militar millor que tenen té el títol d'una anella d'anís del Mono després d'haver-se'l endrapat. A més a més, com a l'acudit de l'Eugenio, a Catalunya no ens hi caben tants presoners.
O sia que, tots tranquils, diumenge que muntin la paradeta tornant a l'origen del paripé d'Arenys de Munt, Com en una dictadura (encara que potser no ho sigui) votaran nomès els seus (30%), per a ells serà un exit, per els altres un fracàs, Mas convocarà eleccions plebiscitaries pel febrer (totes ho són) nomès que ell no ho sap, o no li han dit,  les perdrà a favor d'ERC, i després ja veurem que fa el mesiànic Junqueras (aquest si que em fa por), ja el veig al balcó del Palau de la Generalitat declarant la república (independencia) com l'eixelebrat de Companys. 
Jo, sincerament, em demano la eutanasia com a ciutadà, que m'esborrin. Aixó es fa molt llarg i és molt avorrit i previsible, i molesta tanta estulticia de vol gallinaci. Com no ho animi una mica 'Podemos' això no hi ha qui ho aguanti. I, el pitjor de tot, és que tot plegat serà molt soroll per no res.